nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Politiker och företag samlas kring klimatkampanj

  • Annons 1

Idag startar klimatuppropet 2grader.se, där ett stort antal organisationer, företag och branschförbund gemensamt samlats för att öka det folkliga trycket för ett klimatavtal med bred uppslutning i Köpenhamn i december. På sajten kan besökaren skriva på en lista om att man stödjer ett klimatavtal undertecknat av världens alla länder, att utvecklingsländerna garanteras möjligheten att utvecklas och att den globala uppvärmningen håller sig under tvågradersstrecket. Inititaitivet har tagits av näringsminister Maud Olofsson och miljöminister Andreas Carlgren.

Tanken är att uppropet ska överlämnas till bland annat regeringsrepresentanter i Kina och USA.

– Förhandlingarna går allt för långsamt. Fler än EU måste lägga konkreta bud på bordet under de månader som är kvar till Köpenhamn. Vi behöver mobilisera alla krafter och allt engagemang i folkrörelser, näringsliv och övriga organisationer som kan pressa på för en överenskommelse, menar Andreas Carlgren.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4