nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Vi söker Miljö- och hållbarhetsplanerare till Täby Kommun!

Täby kommun söker nu flera miljö- och hållbarhetsplanerare till den nyligen inrättade enheten för Miljö- och hållbarhetsplanering som idag består av 5 medarbetare. Enheten ligger under Plan- och exploateringsavdelningen tillhörande Samhällsutvecklingskontoret och behöver förstärkning!

Om jobbet
Som miljö- och hållbarhetsplanerare får du en viktig roll i en hållbar utveckling av Täby kommun som stad, genom den stora expansion som kommunen står inför. På enheten arbetar vi med miljöstöd i detaljplaner och stora projekt samt att ta fram, genomföra och följa upp hållbarhetsprogram i de större projekten. Andra viktiga och spännande uppgifter är bl a handlingsplan god vattenstatus, inrätta naturreservat samt att ta fram en ny handlingsplan mot trafikbuller. På enheten förväntas du både driva egna projekt som att medverka i större projektgrupper, i nära samarbete med andra kommunala förvaltningar/bolag, statliga myndigheter, byggherrar och exploatörer.

• Miljöstöd i detaljplaner och stora projekt
• Ta fram, genomföra och följa upp hållbarhetsprogram
• Handlingsplan för god vattenstatus & mot trafikbuller samt inrätta naturreservat
• Driva egna projekt och ingå i större projektgrupper

Vem är du? Vi söker dig som har högskoleutbildning inom miljö-och naturvetenskap eller annan motsvarande utbildning samt helst några års praktisk erfarenhet från de olika verksamhetsområdena som enheten ansvarar för. Som person ser vi gärna att du är trygg och skapar bra relationer såväl internt som externt, prestigelös samt uppskattar ett spännande och omväxlande jobb och samtidigt ha kul på jobbet. Du bör även vara kommunikativ samt har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift.

• Högskoleutbildning inom Miljö- och naturvetenskap eller motsvarande
• Relationsskapande & kommunikativ
• Flexibel och uppskattar omväxlande arbetsuppgifter

Övrigt Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden. För frågor gällande tjänsten och rekryteringsprocessen kontakta Tf enhetschef Tomas Ragnell på telefonnummer 08-555 596 05 eller på mail tomas.ragnell@taby.se.

• Sista ansökningsdag: 2018-01-06
• Omfattning: 1-2 heltid/deltid tillsvidareanställning
• Omfattning: 1 vikariat heltid
• Tillsättning: Snarast eller enligt överenskommelse

Om Täby kommun Täby kommun är en av Stockholmregionens snabbast växande kommuner, nära både centrala Stockholm och Arlanda. Inom tio år har Täby vuxit från dagens drygt 70 000 invånare till 90 000 och år 2040 beräknas finnas 20 000 nya arbetstillfällen. Just nu förbättras kollektivtrafiken och vägarna, på sikt kommer Roslagsbanan att förlängas till city via Odenplan. Hög kvalité i välfärden och möjlighet för invånare att välja bland annat skola och omsorg är en del av kommunens signum. Samhällsutvecklingskontoret som består av sex avdelningar är en viktig aktör när Täby växer. Organisationsupplägget är unikt där avdelningarna arbetar parallellt under projektform vilket skapar förutsättningar att jobba varierat tillsammans med andra professioner. Med fokus på fyra nya hållbara stadsdelar med olika arkitektur ges våra medarbetare stor möjlighet att påverka med sin specialistkunskap. Vill du vara med och skapa det framtida Täby?

Kontaktpersoner

Tomas Ragnell, Tf. Enhetschef Miljö- och hållbarhetsplanering, Telefonnummer: 08-555 596 05 tomas.ragnell@taby.se

Maud Adamsson, Facklig företrädare Vision, Telefonnummer: 0855559285 maud.adamsson@taby.se

Helen Klockare, Facklig representant SACO, Telefonnummer: 08-555 590 00 helen.klockare@taby.se

Annonsör Täby kommun

Ansökan stängd

Ansökningstiden för tjänsten har passerat.
För att se våra öppna tjänster, klicka här!

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4