nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Systembolaget söker en Hållbarhetsutvecklare med Miljöfokus

Systembolaget har en långsiktig och ambitiös hållbarhetsagenda och strategiska mål uppsatta i linje med flera av de globala hållbarhetsmålen.

Ditt uppdrag som Hållbarhetsutvecklare är att följa upp och samordna Systembolagets hållbarhetsarbete och skapa en tydlig helhetsbild. Vidare kommer du att stödja verksamheten i att identifiera potentiella hållbarhetsprojekt samt att bidra med kompetens inom hållbarhet där miljöfrågor är högt prioriterade.

Rollen medför delaktighet i utvecklingen av Systembolagets hållbarhetsagenda samt att vara med och driva den interna förändringsresan för att integrera hållbarhet fullt ut. Du kommer även att arbeta för att etablera externa relationer för att tillsammans med andra öka effekten av hållbarhetsarbetet och att Systembolaget når sina mål. Vårt huvudkontor finns mitt i Stockholm city. Du rapporterar till Enhetschef Hållbarhet- och intressentutveckling som sorterar under Systembolagets nya avdelning Bolag & Samhälle.

Vi söker dig som har:

  • God erfarenhet från hållbarhetsarbete inom en större organisation
  • Akademisk examen från högskola eller universitet inom relevant område
  • God expertis inom miljöområdet
  • Erfarenhet från projekt- och förändringsledning med goda resultat
  • Mycket starkt engagemang för hållbarhetsarbete
  • Erfarenhet från detaljhandel och/eller statligt bolag är meriterande
  • Erfarenhet från arbete inom myndighet/offentlig verksamhet är meriterande
  • Erfarenhet inom folkhälsoområdet är meriterande är meriterande
  • Projektledarutbildning är meriterande

För att trivas i rollen tror vi att du som person är samhällsintresserad och trivs i en roll där du bygger relationer. Du har lätt för att involvera och engagera olika målgrupper på ett inspirerande sätt. Vidare besitter du förmågan att leda förändring och är målinriktad och bra på att prioritera. Du arbetar strategiskt och har en god analytisk höjd. Att du delar värderingarna kring Systembolagets uppdrag finner vi självklart.

Låter det här som en spännande utmaning för dig? Välkommen med din ansökan! Ansöker gör du via www.novarepropell.se där du bifogar ditt CV och personliga brev notera att vi ej tar emot ansökningar via mail i och med GDPR. Urval och intervjuer sker löpande. För frågor, vänligen kontakta Maria Becker, Novare Propell, maria.becker@novarepropell.se.

Systembolagets uppdrag baserar sig på omsorgen om folkhälsan. Visionen är att skapa ett samhälle där alkoholdrycker njuts med omsorg om hälsan så att ingen tar skada. Systembolaget bidrar med kunskap, både när det gäller mat och dryck och alkoholens påverkan på hälsan. På så vis vill vi inspirera till medvetna dryckesval och ett hälsosammare förhållningssätt till alkohol. Systembolaget finns till för att alkoholproblemen i Sverige ska vara så små som möjligt. Om starköl, vin och sprit såldes i vanliga affärer skulle alkoholkonsumtionen vara högre, beräknar forskarna. Men Systembolaget kommer bara finnas kvar så länge folk vill. Så vår utmaning är att göra allt vi kan för att kunderna ska bli nöjdare och nöjdare – utan att öka försäljningen. Det är ingen lätt utmaning, men både rolig och meningsfull. För mer information se systembolaget.se.

Annonsör Systembolaget

Ansökan stängd

Ansökningstiden för tjänsten har passerat.
För att se våra öppna tjänster, klicka här!

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4