nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Miljöstrateg med inriktning klimat & energi

Landskrona är på frammarsch på många plan. Nya områden med havsnära boende växer fram och allt fler företag väljer att etablera sig just här. Läget mitt i Öresundsregionen med närhet till bad och stad, natur och kultur lockar allt fler till inflyttning, etablering och besök. Vill du vara med och påverka utvecklingen i en av Skånes mest spännande städer så att den blir en hållbar stad i samklang med sin omgivning så är du välkommen med din ansökan. På miljöförvaltningen i Landskrona arbetar 25 anställda fördelat på hälsoskyddssektionen, miljöskyddssektionen och strategi- och service. Vill du vara med och påverka utvecklingen i en av Skånes mest spännande städer? Välkommen med din ansökan!

ARBETSUPPGIFTER Miljöförvaltningen i Landskrona stad söker nu dig som är miljöstrateg till ett arbete som inriktar sig på stadens utveckling för långsiktig hållbarhet med särskild fokus på energi och klimatfrågor. Du kommer tillsammans med miljöförvaltningens övriga miljöstrateger att arbeta med stadens förvaltningar och bolag genom handlingsplanen klimatsmarta Landskrona som tagits fram i bred samverkan med berörda parter. Du kommer också tillsammans med miljöförvaltningens nuvarande energirådgivare vara en del i stadens energirådgivning relativt medborgare, föreningar och företag. Halva tjänsten finansieras genom medel från energimyndigheten. Utöver ovanstående kan du som en del i miljöförvaltningens miljöstrategiska enhet bli involverad i annat miljöstrategiskt arbete.

KVALIFIKATIONER Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning i form av avslutad examen från minst tre års högskole-/universitetsstudier med miljöstrategisk inriktning. Andra kompetenser som är värdefulla är:
– Erfarenhet om energirådgivning
– Kompetens allmänt inom energi och klimat
– Kännedom om miljöbalken
– Erfarenhet av att söka extern finansiering.

Du kan behöva köra bil en hel del så det är ett krav att du har B-Körkort. Miljövänliga bilar kan bokas i kommunens bilpool så du behöver inte ha tillgång till egen bil.

Arbetet innebär täta kontakter med medborgare, företag och organisationer som du måste kunna bemöta på ett professionellt och förtroendefullt sätt. Du behöver därför vara utåtriktad och kreativ med god förmåga att kommunicera i såväl tal som skrift. Det är nödvändigt att du självständigt kan driva projekt strukturerat. Arbetet sker alltid inom begränsade tidsramar. Du behöver därför vara resultatinriktad vilket innebär god förmåga att kontinuerligt driva ärenden framåt utan onödiga dröjsmål och att komma i mål. Stor vikt läggs vid din personliga lämplighet för uppdraget. Under förutsättning att finns en relevant utbildning som grund så är det möjligt att komma ifråga utan att ha yrkeserfarenhet. Men det är meriterande om du har erfarenhet av liknande projekt

ÖVRIGT För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka via länken i annonsen. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan, då den bedöms gentemot andra sökande. En ansökan till Landskrona stad är en allmän handling. Ansökningar kommer att utvärderas fortlöpande så att vi kallar intressanta kandidater till intervju snarast möjligt. Så vänta inte med din ansökan.

Läs mer om oss på: landskrona.se/Jobba hos oss

Kontaktpersoner

Therese Ehrnsten, Miljöstrateg/Kommunekolog, Telefonnummer: 0418-470599 therese.ehrnsten@landskrona.se

Fackliga kontaktpersoner

Fackliga repr. nås via stadens växel, Telefonnummer: 0418-47 00 00

Annonsör Landskrona stad

Ansökan stängd

Ansökningstiden för tjänsten har passerat.
För att se våra öppna tjänster, klicka här!

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4