nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Miljösamordnare till TriboTec i Mölnlycke!

Är du högskoleutbildad inom kemi eller miljö och vill arbeta i en samordnande roll där du får arbeta korsfunktionellt på en värdeskapande arbetsplats? Är du intresserad av att göra användandet av kemikalier säkrare för människan och miljön? Just nu söker vi en miljösamordnare för föräldravikariat på TriboTec. Läs vidare och sök så snart du kan – urval sker löpande!

OM TJÄNSTEN

Academic Work söker för TriboTecs räkning en miljösamordnare till kontoret i Mölnlycke. Anställningen avser ett föräldravikariat som sträcker sig över ca 12 månader med start 1 december.

Med mer än 40 års erfarenhet är TriboTec en etablerad återförsäljare av miljöanpassade kem-tekniska produkter inom rostskydd, sammanfogning och smörjning till industrikunder över Norden. Företaget levererar produkter med hög kvalité i kombination med en förstklassig service och teknisk support för att optimera processer för sina kunder.

Väljer du att ansluta dig till Tribotec så gör du ett aktivt val för miljön tillsammans med ca 20 medarbetare på kontoret i Mölnlycke som kännetecknas av en härlig familjekänsla.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos TriboTec.

ARBETSUPPGIFTER

Som Miljösamordnare har du en nyckelroll som grundar sig i framförallt efterlevnad av lagstiftning, administration och konsultering vid försäljning. Du rapporterar direkt till VD som närmsta chef.

I rollen kommer du ansvara för att TriboTec uppfyller lagstiftningar kring hantering och försäljning av kemiska produkter. Du ska sammanställa och uppdatera säkerhetsdatablad enligt Europas kemikalielagstiftning REACH och reglerna kring klassificering, märkning och förpackning, CLP. Arbetet innebär även att supporta och svara på frågor från kund och säljkår gällande produkternas egenskaper, klassificering och hantering samt att ha en aktiv dialog med TriboTecs leverantörer i dessa frågor. I tjänsten kommer du även initialt att sköta rapportering till Kemikalieinspektionens produktregister som sker en gång per år. Vidare förväntas du hålla dig uppdaterad samt kontinuerligt bevaka relevant lagstiftning för att säkerställa att TriboTec följer rätt lagkrav. Vid tillfällen kommer du vara delaktig i kvalitetsärenden relaterade till ledningssystemet.

För att lyckas i rollen kommer du få introduktion, överlämning och stöttning av nuvarande Miljösamordnare som beräknas gå på föräldraledighet under januari 2018. Du är dessutom välkommen till att komma i kontakt med nuvarande Miljösamordnare för att ställa frågor om rollen, efter att du sökt tjänsten.

VI SÖKER DIG SOM

 • Har en högskoleutbildning inom kemi eller miljö för att ta dig an en roll där du får lära dig mycket på kort tid samtidigt som du får möjligheten att påverka
 • Talar och skriver obehindrat på svenska och engelska

Det är meriterande (ej krav) om du

 • Tidigare arbetat med klassificering och lagstiftning inom miljö och kemi
 • Har kunskaper inom toxikologi

Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper utifrån ovannämnda arbetsmoment. Som person är du först och främst strukturerad då du kommer att behandla föreskrifter och dokumentation där din analytiska förmåga och noggrannhet ställs på prov. Du trivs med administration där du självständigt driver ditt eget arbete framåt. Du är problemlösande genom att se sammanhang samt har förmåga att förstå konsekvenser av olika lösningsförslag och hittar den mest effektiva lösningen. Vidare har du en god samarbetsförmåga och trivs med att skapa goda relationer då du kommer att vara i kontakt med interna såväl som externa aktörer.

ÖVRIG INFORMATION

 • START: 1 december 2018
 • OMFATTNING: Heltid, vikariat på ca 12 månader
 • ARBETSTIDER: Kontorstider
 • LÖN: Enligt överenskommelse
 • PLACERING: Mölnlycke
 • KONTAKT: Recruitment Consultant, Hesam Kangarlou, 031 381 57 43 eller rekryteringsteamet, recruitmentgothenburg@academicwork.se
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och TriboTecs önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på recruitmentgotheburg@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
 • Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet.

INFORMATION OM FÖRETAGET

Läs mer om TriboTec!

Annonsör TriboTec

Ansökan stängd

Ansökningstiden för tjänsten har passerat.
För att se våra öppna tjänster, klicka här!

Fler nyheter

 • Annonskod Huvudspalten 4