nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Miljökonsult med inriktning kemikalier till Intersolia!

Brinner du för att jobba på en strategisk och operativ nivå inom kemi-, miljö- och arbetsmiljöområdet? Vill du ta chansen att arbeta på ett företag som är inne i en spännande expansions- och utvecklingsfas där just du kommer få möjlighet att påverka din egna roll inom företaget? Hos Intersolia erbjuds du stora utvecklingsmöjligheter både på kort och lång sikt! Läs mer i annonsen och ansök redan idag då urval sker löpande!

Om tjänsten

Academic Work söker en miljö- och arbetsmiljökonsult med inriktning kemikalier till Intersolia i Stockholm för att stärka upp deras konsultteam. Intersolia är inne i en väldigt spännande fas där man under de senaste två åren har gått från att vara en systemleverantör till att bli ett mer renodlat kompetensbolag. Detta innebär att Intersolia satsar mycket på sin konsultverksamhet genom både expansion och utveckling. I rollen som miljö- och arbetsmiljökonsult får du möjlighet att jobba tillsammans med många olika företag i syfte att hjälpa dem skapa ett hållbart kemikaliearbete utifrån ett miljö- och arbetsmiljöperspektiv.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer att anställas direkt hos Intersolia.

Arbetsuppgifter

Som miljö- och arbetsmiljökonsult kommer du att ingå i ett internationellt konsultteam där ni har regelbundna avstämningsmöten i syfte att dela kompetens och rapportera aktuella händelser. I Sverige är de idag 12 konsulter som arbetar mot kunder spridda runt om i landet.

Som miljö- och arbetsmiljökonsult på Intersolia erbjuds du en unik chans att utvecklas till en rådgivande expert. Du kommer att jobba tätt ihop med kund för att konsultera, utbilda och utveckla varierande delar inom miljö- och arbetsmiljöområdet på både operativ och strategisk nivå. Exempelvis kan det omfatta att ta fram nya strategier, hålla utbildningar, genomföra riskbedömningar eller skapa säkerhetsblad. Då Intersolia hjälper kunder runt om i Sverige ingår resor i tjänsten, främst på dagtid men vid vissa fall kan även övernattningar förekomma.

För att ge dig rätt förutsättningar att lyckas kommer du initialt att få ta del av ett utbildningsprogram och gå bredvid dina kollegor. Därefter kommer du successivt att ta över allt fler ansvarsområden och projekt.

I din roll som konsult kommer du till exempel att:

 • Föreläsa, utbilda och hålla workshops för Intersolias kunder kring miljö-, arbetsmiljö- och kemikalier.
 • Arbeta med rådgivning, tolkning och implementering av lagstiftning inom miljö, arbetsmiljö och kemikalieområde.
 • Stötta företag i det praktiska kemikaliearbetet, exempelvis genom att ta fram rutiner och planer, genomföra riskbedömningar och kemikalieutredningar samt arbeta med substitution av farliga ämnen.
 • Arbeta med att granska och skapa säkerhetsblad och exponeringsscenarion.

Tjänsten passar dig som har ett genuint intresse för miljö-, kemi- och arbetsmiljöfrågor och som vill jobba med varierande arbetsuppgifter i en utåtriktad och nätverkande expertisroll gentemot kund. Du besitter hög grad av personlig mognad då du kommer att agera representant för Intersolia och bistå kunder med lösningar som påverkar dess verksamhet. Vidare är du en kommunikativ och ambitiös person som har lätt för att knyta nya kontakter och vårda befintliga relationer, som gillar att utmana dig själv i syfte att driva din professionella utveckling och kan självmant leda dina arbetsuppgifter på bästa sätt.

Vi söker dig som

 • Har en avklarad högskole- eller civilingenjörsexamen inom relevant område, förslagsvis miljö, kemi, toxikologi eller ekotoxikologi.
 • Har arbetslivserfarenhet inom kemi, miljö eller arbetsmiljö, eller annan typ av konsult- eller projektledarerfarenhet som är relevant.
 • Behärskar god svenska och engelska då kommunikationen med kunder och internt både sker nationellt och internationellt.
 • Har B-körkort.
 • Har möjlighet och tycker det känns motiverande att resa i tjänsten.

Det är mycket meriterande om du:

 • Har kunskap om miljö- och kemikalielagstiftning såsom REACH och CLP.

Övrig information

 • Start: Enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Centralt, Stockholm
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Intersolias önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Rekryteringskonsult Elin Yeap.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen. Om du har ett satt slutdatum för ansökningsprocessen, tänk på att du inte får stänga annonsen tidigare och att alla ansökningar måste gås igenom.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stn05@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!

Om oss

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor.

Läs mer på www.academicwork.se.

Information om företaget

Är du intresserad av att arbeta på Intersolia men i Göteborg eller Umeå? Mina kollegor Mattias och Malin söker efter dig och du kan läsa mer i annonserna här: Göteborg och Umeå.

Intersolia har sedan 1999 arbetat med att stödja organisationer i deras hälsa-, miljö- och säkerhetsarbete med fokus på kemikalier. De erbjuder ett webbaserat verksamhetsstöd för kemikaliehantering och ett brett utbud av konsulttjänster för att hjälpa företag att uppnå kemisk hållbarhet samt att säkerställa att företagen uppfyller både nationell och internationell lagstiftning (exempelvis CLP, REACH, RoHS, bekämpningsmedel, läkemedel och livsmedel). Idag består Intersolia av totalt 130 personer varav 25 konsulter med kontor i Sverige, Tyskland, Danmark, England och Serbien. De har över 700 kunder både inom privat och inom offentlig sektor. Deras kunder består av både stora och små företag, och verkar inom många olika branscher.

Annonsör Intersolia

Ansökan stängd

Ansökningstiden för tjänsten har passerat.

Fler nyheter

 • Annonskod Huvudspalten 4