nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Miljöchef

Välkommen till ett gott liv i barnvänliga Sävsjö. En liten kommun med stora möjligheter – mitt i Småland. Rik på upplevelser, kultur och natur. Expansivt näringsliv och härliga boendemöjligheter. Låt dina drömmar få plats – välj Sävsjö! Sävsjö kommun har drygt 11 500 invånare och har haft en positiv befolkningsökning de senaste åren.

Myndighetsförvaltningen består av miljö- och byggenhet. På miljö- och byggenheten arbetar ca 10 personer med bland annat bygglov, tillsyn, miljö- och hälsoskydd, livsmedelskontroll samt kart- och GIS-verksamhet. Vi är en liten förvaltning som kan erbjuda ett omväxlande arbete med uppgifter inom hela miljö- och hälsoskyddsområdet.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som är intresserad av miljöfrågor i vid mening eftersom vårt arbetsfält spänner över många varierande uppgifter.

Huvudsakliga arbetsuppgifter är att samordna och leda avdelningens arbete inom miljö- och hälsoskydd och livsmedel. Som miljöchef verkar du som expert inom miljöområdet och stöttar verksamheten. I uppdraget arbetsleder du inspektörerna och driver arbetet på en strategisk nivå för att avdelningen ska nå sina mål. I rollen ingår kontakter med såväl kommunens invånare, företag och organisationer som med vår interna organisation.

Du kommer att arbeta med utrednings-, planering- och utvärderingsarbete samt vara kontaktperson för Miljösamverkan. I ditt uppdrag ingår även tillsyn och prövning inom miljö- och hälsoskydd. Det innebär bland annat att handlägga tillstånds- och anmälningspliktiga verksamheter, planera och genomföra inspektioner, hantera ansökningar, anmälningar, beredning av ärenden samt följa upp avvikelser, åtgärder och beslut. Även information och rådgivning ingår för att skapa förutsättningar för att lagsstiftningens syfte nås.

Kvalifikationer

Du har en för arbetsområdet relevant högskoleexamen med goda kunskaper inom miljölagstiftningen.

Du har erfarenhet av att leda och stötta andra medarbetare i deras roller och har lätt för att samordna verksamheter på ett övergripande plan. Vi ser gärna att du har flerårig erfarenhet av miljö- och hälsoskyddsarbete eller relevanta erfarenheter från liknande uppdrag. Tidigare erfarenhet att med hjälp av konsulter bedöma föroreningar i mark, vatten och sediment ses som meriterande.

Som person är du stabil, förtroendeingivande, målmedveten och nyfiken. Du ska ha gott omdöme, integritet och förmåga att göra relevanta prioriteringar. Arbetet innebär många kontakter med människor så du behöver ha förmågan att lyssna och förstå, samtidigt som du är tydlig i din kommunikation. Du behöver ha god muntlig och skriftlig framställningsförmåga.

Du kommer att vara del av en grupp där engagemang, resultat och positiv stämning har en given plats. Det är avgörande för arbetet att du fungerar väl i gruppen, samtidigt som du är självgående och strukturerad. Myndighetsrollen uppfattas lätt som en maktposition. Det är därför viktigt att ha förmåga att uppträda med ödmjukhet. Det är också viktigt att du kan balansera myndighetsutövningens krav på rättssäkerhet med god service.

Erfarenhet krävs.

För ytterligare information kontakta Ivan Madunic, 0705 -320816, ivan@intendab.com el Ida Brage, 0705-382 585, ida@intendab.com på INTEND som vi samarbetar med i denna rekrytering.

Ansök via www.intendab.com senast den 17 februari.

Annonsör Sävsjö Kommun

Ansökan stängd

Ansökningstiden för tjänsten har passerat.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4