nr-logo

Hållbarhet i praktiken

HSES SPECIALIST – MILJÖINGENJÖR

OM KUNDFÖRETAGET

Kraton Chemical AB är ett dotterbolag till Kraton Corporation, ett världsomspännande företag som under nästan 70 år varit marknadsledande inom polymer och talloljebaserade special -kemikalier med bioraffinaderier i Europa, Asien, Sydamerika och USA samt försäljningsenheter runt om i världen.

Mer information om företaget finner ni på hemsidan: www.kraton.com

DINA ARBETSUPPGIFTER

Som miljöingenjör är dina huvudsakliga arbetsuppgifter att mot ställda mål driva såväl kortsiktig som långsiktig utveckling av miljöfrågor, vilket innebär att du initierar och leder eller deltar i projekt med inriktning mot fabrikens miljö- och hållbarhetsarbete. Du kommer även att bistå driftorganisationen med stöd inom miljöområdet. Du kommer att vara en del av vår HSES-avdelning (Miljö, Arbetsmiljö och Säkerhet) och vara teamets expert inom miljö- och hållbarhetsfrågor. Vill du verka i ett sammanhang där det finns stora möjligheter att utveckla arbetet med miljöfrågor och vara en nyckelperson i vårt arbete mot en hållbar arbetsplats i en hållbar framtid och kan inspirera andra på den resan, då är det här jobbet för dig!

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
• Medverka vid framtagning och uppföljning av verksamhetens mål och strategiska planer med avseende på miljö- och hållbarhetsarbete
• Att föra verksamhetens talan i tillstånds- och anmälningsärenden samt tillse att erforderliga handlingar och dokument tas fram i samband med tillstånds- och anmälningsärenden till myndigheter
• Intern och extern miljörapportering
• Övervakning av lagefterlevnad, nya lagar
• Produktrelaterade miljöfrågor, t ex miljömärkning och kundenkäter
• Att delta och stödja vid riskbedömningar och miljötekniska utredningar
• Att utbilda och informera anställda om miljö och hållbarhetsfrågor
• Stödjande och pådrivande i diverse miljöfrågor inom organisationen

DIN PROFIL

Vi söker dig som har en minst 3-årig högskoleutbildning med inriktning mot miljö/teknik/kemi/biologi eller liknande. Du har goda kunskaper i och erfarenheter av miljöarbete, miljölagstiftning och ISO 14001.
Att du har erfarenhet från arbete med ledningssystem samt internrevisioner inom ISO 9001/14001 är ett krav, samt att det är en merit om du även har erfarenhet av OHSAS 18001. Det är meriterande om du har vana att arbeta med riskbedömningar (miljö och arbetsmiljö) såväl som att ha myndighetskontakter.

Som person är du engagerad och ansvarstagande. Du arbetar strukturerat och planenligt och har lätt att kommunicera budskap internt och externt samt även i större grupper. Vidare har du lätt att jobba både självständigt, i grupper och i nätverk, både internt och externt. Du kommunicerar obehindrat på engelska i både tal och skrift (koncerngemensamt språk är engelska). Vi förutsätter också att du är van att arbeta med datorer och olika datasystem.

ÖVRIG INFORMATION

Sista ansökningsdag är 15 Juni 2018. Vi läser ansökningar och genomför intervjuer löpande under processen.

OM OSS

Konsultia genomför denna rekrytering på uppdrag av Kraton Chemical i Sandarne.

Konsultia är specialiserade på personaluthyrning och rekrytering till Norrlands industri- och logistikföretag.

Annonsör Kraton Chemical AB

Ansökan stängd

Ansökningstiden för tjänsten har passerat.
För att se våra öppna tjänster, klicka här!

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4