nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Är du vår nya kommunikationschef?

Vi söker dig som är driven, brinner för hållbarhet, innovationer, att engagera företag och privatpersoner i beteendeförändring och gärna arbetar operativt.

Vilka vi är
Sustainable Innovation är verksamma i utvecklingsfronten inom den mycket expansiva klimat- och hållbarhetssektorn. Vi jobbar tvärsektoriellt med de främsta företagen, de innovativa entreprenörerna samt de ledande forskarna. Vår omvärld förändras radikalt och snabbt. Därför är det viktigt att du drivs av förändringsarbete också i den egna organisationen och kan bli en viktig intern ledare för vår positionering och utveckling. Vi ser kommunikation, påverkan och beteendeförändringar som avgörande faktorer för att nå hållbarhetsmålen.

Vem vi söker
Vi söker dig som brinner för hållbar samhällsutveckling, som med hjälp av målinriktad kommunikation och strategi vill bidra till att få fler att ta del av och engagera sig i omställningen genom våra miljö- och hållbarhetsprojekt.

Du är driven, idérik och förtroendeingivande. Du har flera års erfarenhet av att arbeta som kommunikatör eller som kommunikationschef. Du är noggrann och van vid att ta fram välriktade kommunikationsplaner och aktiviteter (både i fysisk och digital form), av att leda kommunikationsgrupper men även att operativt genomföra och följa upp kommunikationsarbete. 

Det är viktigt att du är strukturerad och bekväm med att hantera många projekt och samarbeten parallellt. Du är en god skribent och har goda kunskaper i svenska och engelska. Det är även viktigt att du har stor erfarenhet av och tycker att det är roligt att arrangera evenemang. Kommunikationstjänsten inkluderar bland annat ansvar för vår Hållbarhetsarena i Almedalen med omkring 3 300 besökare.

Tjänsten
Prioriterade ansvarsområden är operativ projektkommunikation såsom textarbete, webbpublicering och event samt strategiarbete och kommunikationsplanering. Tjänsten kräver vana vid att arbeta både självständigt och i grupp. I din roll som kommunikationschef agerar du rådgivare och stödfunktion till både VD och projektledare i kommunikations- och marknadsföringsfrågor. Tjänsten innebär omväxlande arbete från stort till smått och kräver stor initiativförmåga.

I rollen som kommunikationschef ansvarar du för den fortsatta uppbyggnaden av kommunikationsavdelningen vilket inkluderar budget och personalansvar. Du rapporterar till vår VD Thomas Sundén och kommer samarbeta med alla våra projektledare, medlemmar och projektpartners. Vi är ett team med starkt driv och ser fram emot att få en ny person i gänget!

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid i Stockholm med viss flexibilitet i anställningsform. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Vi kallar till intervjuer löpande.

Ansökan och kontakt
Vänligen skicka ditt CV och motivering till varför du söker jobbet till thomas.sunden@sust.se. För frågor, vänligen kontakta VD Thomas Sundén, 070-944 11 70.

Annonsör Sustainable Innovation

Ansökan stängd

Ansökningstiden för tjänsten har passerat.
För att se våra öppna tjänster, klicka här!

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4