nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Plastflaska med växtmaterial

Coca-Cola möter ofta miljökritik, bland annat för sin vattenproduktion och sina förpackningar. Nu lanserar de en ny typ av flaska som innehåller växtmaterial.

  • Annons 1

Den nya flaskan innehåller 50 procent återanvänd plast, cirka 35 procent ny plast och cirka 15 procent plast som är gjord av växtmaterial. Trots det kallas den Plantbottle.

– Plantbottle är ett viktigt steg i utvecklingen av nya förpackningar och vi hoppas att vårt initiativ kommer att fungera som en katalysator för den fortsatta utvecklingen av mer miljömässigt hållbara förpackningar, säger Anna Greisz, produktionsdirektör på Coca-Cola Drycker Sverige.

Tidigare i år lanserade de en mindre skruvkork och en kortare flaska, vilket innebär en årlig besparing på 2000 ton koldioxid.

I företagets senaste hållbarhetsredovisning presenteras skärpta miljömål som handlar om att minska koldioxidutsläppen med 80 procent till 2020, jämfört med 2004 års nivåer.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sju nya ordförande för Sis tekniska kommittéer

Sis, Swedish Standards Institute, har 293 tekniska kommittéer som arbetar med att utveckla standarder inom allt från socialt ansvarstagande och Internet of Things. Nyligen fick sju av kommittéerna ny ordförande. Här är de.