nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Plånboken styr energieffektiviseringar

Ekonomiska argument väger tyngst när industrin satsar på energieffektivisering. Endast en av tio har som mål att minska koldioxidutsläppen.

  • Annons 1

Miljömässiga besparingar framhålls ofta som en stark drivkraft för att arbeta med energieffektivisering. Men de mål som sätts för energieffektiviseringsarbetet ger en helt annan bild.

Enligt en undersökning bland 150 svenska industriföretag är det ekonomiska, snarare än miljömässiga besparingar som är den starkaste drivkraften bakom energieffektiviseringsarbetet. Endast 10 procent av de svenska industriföretagen har som mål att sänka sina koldioxidutsläpp.

Undersökningen har genomförts av Schneider Electric som frågat 150 fabriks- och produktionschefer inom tillverkande industri, processindustri och livsmedelsindustri om hur de arbetar med energieffektivisering.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sju nya ordförande för Sis tekniska kommittéer

Sis, Swedish Standards Institute, har 293 tekniska kommittéer som arbetar med att utveckla standarder inom allt från socialt ansvarstagande och Internet of Things. Nyligen fick sju av kommittéerna ny ordförande. Här är de.