nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Plånboken styr energieffektiviseringar

Ekonomiska argument väger tyngst när industrin satsar på energieffektivisering. Endast en av tio har som mål att minska koldioxidutsläppen.

  • Annons 1

Miljömässiga besparingar framhålls ofta som en stark drivkraft för att arbeta med energieffektivisering. Men de mål som sätts för energieffektiviseringsarbetet ger en helt annan bild.

Enligt en undersökning bland 150 svenska industriföretag är det ekonomiska, snarare än miljömässiga besparingar som är den starkaste drivkraften bakom energieffektiviseringsarbetet. Endast 10 procent av de svenska industriföretagen har som mål att sänka sina koldioxidutsläpp.

Undersökningen har genomförts av Schneider Electric som frågat 150 fabriks- och produktionschefer inom tillverkande industri, processindustri och livsmedelsindustri om hur de arbetar med energieffektivisering.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Skalbagge löser utsläppsproblem från dieselmotorer

Forskare vid Lunds Tekniska Högskola har i samarbete med Swedish Biomimetics 3000 utvecklat en ny reningsteknik som tar bort de skadliga kväveoxiderna, NOx, ur dieselmotorns avgaser. Detta med hjälp av en ovanlig insekt.