nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Pessimism största hotet i klimatfrågan

Det största hotet mot klimatet är inte att de globala utsläppen av växthusgaser fortsätter att öka. Det är istället den pessimism och uppgivenhet som sprider sig. Det är budskapet i Svante Axelssons bok Vår tid är nu.

  • Annons 1

Naturskyddsföreningens generalsekreterare Svante Axelsson är nu aktuell med boken Vår tid är nu – Tio hoppfulla perspektiv på klimatkrisen, där han ger sin bild av hur övergången till ett hållbart samhälle kan se ut.

Han är övertygad om att det är lättare än vi tror, och att det går att genomföra utan att hota jobb och välfärd. Problemet är att vi tycks vara mer rädda för en grundläggande samhällsförändring än för de reella klimatförändringar som är vetenskapligt analyserade.

Budskapet i boken är att det är möjligt att ställa om till ett hållbart samhälle och vi har tagit oss igenom stora samhällsomvandlingar förut. Boken är utgiven på Ordfront Förlag.

Etiketter:,

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4