nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Pengar att söka för vattenvårdsprojekt

  • Annons 1

Regeringen har beslutat om förordningen för ett lokalt vattenvårdsstöd, LOVA. Från och med den 1 augusti 2009 kan kommuner och ideella organisationer ansöka om medel till projekt som förbättrar havsmiljön. Det kan exempelvis vara åtgärder som minskar fosfor eller kväve i Östersjön eller Västerhavet, byggande av båtbottentvättar och mottagningsanläggningar för avfall från båttoaletter, samt uppföljning och utvärdering av genomförda åtgärder.

– De senaste forskningsrapporterna tyder på att övergödningen av främst Östersjön håller på att avta, men mycket arbete återstår för att helt vända den negativa trenden. Med LOVA-stödet vill vi stimulera åtgärder som snabbar på minskningen av fosfor- eller kväveutsläppen och gör hav renare. Vi ställer krav på att de åtgärder som väljs ska ge mest effekt per satsad krona, säger miljöminister Andreas Carlgren.

Etiketter:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Klimatet: Målen är tillräckliga – nu behövs verkstad

Debatten om politikens förutsättningar att hantera klimatfrågan, som Miljö & Utveckling arrangerade i Almedalen, ledde både till hetsig ordväxling och intressanta reflektioner. I panelen fanns Gunvor G Ericson, Svante Axelsson, Ludwig Bengtsson Sonesson och Mattias Goldmann. Du kan också se debatten, länk till filmen finns längst ned i texten.