nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Pengar att söka för klimatprojekt i u-länder

  • Annons 1

Fyra miljoner till främjande av klimatsamarbeten mellan nordiska företag och aktörer i u-länder. Det beviljar Nordiska utvecklingsfonden i en ny finansieringsordning med namnet Nordic Climate Facility. Projektet sker i samarbete med Nordiska Miljöfinansieringsbolaget, NEFCO.

– Det unika med vårt nya initiativ NCF är att vi har lyckats förena nordisk bistånds- och miljöexpertis under ett och samma paraply. Vi hoppas på detta sätt kunna sporra en överföring av nordisk miljöteknologi till utvecklingsländer och stävja klimatförändringens negativa inverkan på de fattigaste ländernas utveckling, säger verkställande direktör Helge Semb på NDF.

Från och med oktober välkomnar Nordiska utvecklingsfonden ansökningar inom två områden:

vattenresurser och energieffektivitet. Nordic Climate Facility riktar sig främst till företag och organisationer som har tidigare erfarenhet av projekt i u-länder.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sveriges landsting får 70 procent fossiloberoende personbilsflotta 2019

Miljöfordonsdiagnos nya rapport visar att Sveriges landsting beräknas nå målet 70 procent fossiloberoende personbilsflotta redan i år. Vi börjar därmed närma oss målet om att Sveriges transportsektor ska minska sin klimatpåverkan med 70 procent till år 2030.

Fiskguiden 2019: Här är fiskarna du ska låta simma vidare

WWF:s konsumentguide för fisk och skaldjur är släppt. Den vittnar bland annat om att bestånden hos 4 av 10 av våra vanligaste matfiskar inte mår bra. Miljö & Utveckling listar vilka fiskar du ska undvika i disken.