nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Pengar att söka för klimatprojekt i u-länder

  • Annons 1

Fyra miljoner till främjande av klimatsamarbeten mellan nordiska företag och aktörer i u-länder. Det beviljar Nordiska utvecklingsfonden i en ny finansieringsordning med namnet Nordic Climate Facility. Projektet sker i samarbete med Nordiska Miljöfinansieringsbolaget, NEFCO.

– Det unika med vårt nya initiativ NCF är att vi har lyckats förena nordisk bistånds- och miljöexpertis under ett och samma paraply. Vi hoppas på detta sätt kunna sporra en överföring av nordisk miljöteknologi till utvecklingsländer och stävja klimatförändringens negativa inverkan på de fattigaste ländernas utveckling, säger verkställande direktör Helge Semb på NDF.

Från och med oktober välkomnar Nordiska utvecklingsfonden ansökningar inom två områden:

vattenresurser och energieffektivitet. Nordic Climate Facility riktar sig främst till företag och organisationer som har tidigare erfarenhet av projekt i u-länder.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sju nya ordförande för Sis tekniska kommittéer

Sis, Swedish Standards Institute, har 293 tekniska kommittéer som arbetar med att utveckla standarder inom allt från socialt ansvarstagande och Internet of Things. Nyligen fick sju av kommittéerna ny ordförande. Här är de.