nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Pengar att söka för FoU-bolag

Vinnova öppnar nu upp för FoU-baserade företag att söka pengar från projektet Vinn Nu 2010. Ett fokusområde är energiteknik.

  • Annons 1

En total budget på tre miljoner kronor finns avsatt för Vinn Nu 2010, en Vinnova-satsning som ska ge skjuts åt FoU-företag som vill arbeta med kommersiellt intressanta utvecklingsprojekt som befinner sig i ett tidigt skede.

Vinnova siktar in sig på ett antal fokusområden. För miljöinriktade FoU-bolag är det kanske främst dessa som är intressanta: energiteknik, informations- och kommunikationsteknik, tjänster och it-användning, bioteknik inklusive medicinsk teknik och livsmedel, produktframtagning, processteknik, material och transporter.

Den största summan som kan sökas för ett bolag är 300 000 kronor. Endast personer i åldrarna 18-30 år kan söka i den här ansökningsomgången.

Taggar:,

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

PFAS kan kosta Sverige 50 miljarder kronor per år

Högfluorerade ämnen (PFAS) kan skapa stora kostnader för samhället. På europanivå handlar det om över 50 miljarder euro, varav miljöskador i Sverige beräknas kunna kosta samhället mellan 18 miljoner och 5 miljarder euro (cirka 50 miljarder kronor) per år. Det visar en ny rapport från Nordiska ministerrådet.