nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Patent för absorbering av koldioxid

  • Annons 1

Den svenska industrikoncernen Morphic har beviljats patent på en ny teknik som går ut på att koldioxid absorberas ur luften med hjälp av vindkraftverk. Koldioxiden, vatten och elektricitet används sedan för att framställa flytande biobränsle.

För att fånga upp koldioxiden beläggs vindkraftverkets blad med enzymet karbanhydras.

– Själva metoden och arrangemanget har med positiva resultat verifierats i mycket liten skala. En av de stora utmaningarna i forsknings- och utvecklingsarbetet framåt blir nu att finna ett ekonomiskt sätt frigöra den uppfångade koldioxiden, säger Dan Borgström, Senior Advisor på Morphic Technologies.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Nytt webbverktyg ska öka jämställdheten på arbetsplatsen

Ett forskningsprojekt vid Luleå tekniska universitet har utvecklat ett nytt webbverktyg, ”Förändringsrutan” ska hjälpa organisationer att få jämställdhetsarbetet att bli en del av den ordinarie verksamheten och det dagliga arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.