nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Passat Ecofuel gör ett hattrick

För tredje året i rad vinner gasbilen Passat Ecofuel utmärkelsen Miljöbästa bil.

  • Annons 1

Det är organisationen Gröna Bilister som årligen arrangerar tävlingen Miljöbästa bil i samband med STCC-tävlingen Göteborg City Race. Fyra jurygrupper – motorjournalister, barnfamiljer, pensionärer och miljöchefer – får utse sina favoritbilar. Bilarna måste uppfylla flera tuffa grundkrav vad gäller säkerhet och koldioxidutsläpp för att överhuvudtaget vara aktuella i tävlingen.

Passat segrade hos två av fyra jurygrupper och tog även hem totalsegern. Tvåa i tävlingen kom en annan Volkswagen, Touran EcoFuel.

– Vi är förstås mycket hedrade över detta pris. Alldeles nyss kunde vi berätta att Volkswagen toppar den svenska försäljningsstatistiken över miljöbilar och nu kommer ytterligare ett bevis för att vi ligger bra till, säger Sten Forsberg, chef för Volkswagen i Sverige.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Regeringen skärper målen för användning av växtskyddsmedel

Regeringen har beslutat om en reviderad handlingsplan för hållbar användning av växtskyddsmedel. Bland annat sätter regeringen ett nytt mål om att skydda pollinerande insekter.