nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Parlamentets miljökommitté för utfasning av glödlampor

  • Annons 1

EU-parlamentets miljökommitté röstade under tisdagen ner en resolution som motsatte sig Ekodesignkommitténs förslag om utfasning av glödlampor till 2012. Det ger ytterligare stöd till Europakommissionens förslag från i december 2008, som också godkänts av medlemsstaterna i Ekodesignkommittén. Dock har parlamentet fram till den 15 mars möjlighet att motsätta sig glödlampsförbudet.

Enligt kommissionen skulle utfasningen av glödlampor och övergången till lågenergilampor innebära energibesparingar på nära 40 terawattimmar årligen. Dessutom skulle koldioxidutsläppen minska med omkring 15 miljoner ton.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Nytt forskningsbegrepp ska få människor att se naturens värde

Genom att prata om ”naturens bidrag till människor” istället för ekosystemtjänster, kan naturens värde för människan ses ur ett mer komplett perspektiv. Det föreslår trettio internationella experter kopplade till FN:s vetenskapliga expertpanel för biologisk mångfald, IPBES.