nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Parlamentets miljökommitté för utfasning av glödlampor

  • Annons 1

EU-parlamentets miljökommitté röstade under tisdagen ner en resolution som motsatte sig Ekodesignkommitténs förslag om utfasning av glödlampor till 2012. Det ger ytterligare stöd till Europakommissionens förslag från i december 2008, som också godkänts av medlemsstaterna i Ekodesignkommittén. Dock har parlamentet fram till den 15 mars möjlighet att motsätta sig glödlampsförbudet.

Enligt kommissionen skulle utfasningen av glödlampor och övergången till lågenergilampor innebära energibesparingar på nära 40 terawattimmar årligen. Dessutom skulle koldioxidutsläppen minska med omkring 15 miljoner ton.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Ny handbok visar vägen till nudging

Läsvärt

Det finns en växande trend att använda små ”knuffar” för att puffa människor i den riktning man vill. Det kallas nudging eller beteendeekonomi. Nu kommer en handbok i hur det går till.

Strålsäkerhetsmyndigheten i blåsväder – sköter inte kärnkraftreaktorer som de ska

Riksrevisionen senaste granskning vittnar om brister vid tillsyn av de svenska kärnkraftreaktorerna. Bland annat utför inte Strålsäkerhetsmyndigheten systematiska riskbedömningar vid planering och prioritering av tillsynen.