nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Parans Solar Lighting kammar hem miljöpris

  • Annons 1

Tre ingenjörer och två arkitekter från miljöteknikföretaget Parans Solar Lighting AB, belönas med Världsnaturfondens Carl Mannerfeltpris 2008. De får tillsammans dela på 300 000 kronor för att ha utvecklat teknik som för in naturligt solljus inomhus.

Idag finns Parans på den internationella marknaden och har cirka 50 installationer i Australien, Filippinerna, Kina, Indien, USA, Kanada och inom EU. I Sverige finns företagets installationer framför allt på sjukhus, exempelvis röntgenkliniken på Södertälje sjukhus samt i offentliga lokaler. Även Ikea i Bilbao är en kund.

– Prissumman kommer vi att använda till att satsa på ett spännande forskningsprojekt för att göra vår teknologi ännu bättre, säger Marcus Fransson.

Juryn består av ledamöter från WWF, Svenskt Näringsliv och Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Nytt webbverktyg ska öka jämställdheten på arbetsplatsen

Ett forskningsprojekt vid Luleå tekniska universitet har utvecklat ett nytt webbverktyg, ”Förändringsrutan” ska hjälpa organisationer att få jämställdhetsarbetet att bli en del av den ordinarie verksamheten och det dagliga arbetet.