nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Paradigmskifte för säkrare kemikaliehantering

  • Annons 1

Bristfälliga tester bidrar till att tusentals kemikalier blir felaktigt bedömda. För att göra något åt problemet krävs ett totalt paradigmskifte i synen på kemikaliebedömning. USAs vetenskapsråd presenterar i en rapport på uppdrag av miljöskyddsmyndigheten EPA nya strategier för att undersöka kemikaliernas effekter. Fördelarna med testsystemen som föreslås är att det går att undersöka större antal kemikalier och blandningar samt fler biologiska reaktioner, dessutom både snabbare och billigare.

I USA har myndigheter gått samman i projekt för att ta fram de nya testmetoderna och nu efterlyser man en internationell samordning.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Nytt webbverktyg ska öka jämställdheten på arbetsplatsen

Ett forskningsprojekt vid Luleå tekniska universitet har utvecklat ett nytt webbverktyg, ”Förändringsrutan” ska hjälpa organisationer att få jämställdhetsarbetet att bli en del av den ordinarie verksamheten och det dagliga arbetet.

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.