nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Östersjön kan bli pilotområde

  • Annons 1

För att motverka hoten mot den europeiska marina miljön har kommissionen föreslagit en marin strategi och ett direktiv kring havsmiljön. EU-parlamentet har föreslagit att Östersjön utses till pilotområde eftersom Östersjön både är ett känsligt innanhav och har gränsar mot nio olika stater. EUs marina strategi är en del av det sjätte åtgärdsprogrammet för miljö och syftet är att skapa en ram för de havspolitiska EU-åtgärderna. Hoten mot den marina miljön är många och de drabbar också de 16 procent av EU-medborgarna som lever vid kusterna.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

”Studie från Karlstads universitet brister i vetenskaplighet”

Nyligen presenterades en studie från Karlstads universitet som påstod att plastmattor i bostaden ger upphov till upptag av farliga kemikalier hos gravida kvinnor. Studien är behäftad med brister som inte en vetenskaplig tidskrift borde ha accepterat, skriver Tekn Dr Lena Lundberg på PVC Forum – en sektorgrupp inom IKEM, i en debattartikel för Miljö & Utveckling.