nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Östersjön kan bli pilotområde

  • Annons 1

För att motverka hoten mot den europeiska marina miljön har kommissionen föreslagit en marin strategi och ett direktiv kring havsmiljön. EU-parlamentet har föreslagit att Östersjön utses till pilotområde eftersom Östersjön både är ett känsligt innanhav och har gränsar mot nio olika stater. EUs marina strategi är en del av det sjätte åtgärdsprogrammet för miljö och syftet är att skapa en ram för de havspolitiska EU-åtgärderna. Hoten mot den marina miljön är många och de drabbar också de 16 procent av EU-medborgarna som lever vid kusterna.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Vegetariskt valgodis från Alliansen

Alliansens förslag till klimat- och miljöpolitik domineras av morötter, alltså stöd av olika slag, som bonus för miljöbilar. Därmed har Moderaternas politik fått stort genomslag. Med ett grönt spår för företagande, får även Centerpartiets politik genomslag, medan några av Liberalernas och Kristdemokraternas hjärtefrågor fått stryka på foten.