nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Östersjön kan bli pilotområde

  • Annons 1

För att motverka hoten mot den europeiska marina miljön har kommissionen föreslagit en marin strategi och ett direktiv kring havsmiljön. EU-parlamentet har föreslagit att Östersjön utses till pilotområde eftersom Östersjön både är ett känsligt innanhav och har gränsar mot nio olika stater. EUs marina strategi är en del av det sjätte åtgärdsprogrammet för miljö och syftet är att skapa en ram för de havspolitiska EU-åtgärderna. Hoten mot den marina miljön är många och de drabbar också de 16 procent av EU-medborgarna som lever vid kusterna.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

”Sverige kan bli det klimatmässiga föredöme som omvärlden behöver”

Mattias Goldmann om 73-punktsöverenskommelsen:

Förutsättningarna för att nå klimatmålen till år 2030 förbättras kraftigt med 73-punktsöverenskommelsen mellan socialdemokraterna, centerpartiet, liberalerna och miljöpartiet. Men de viktigaste punkterna behöver konkretiseras och utformas så att de ger maximal klimatnytta, skriver Mattias Goldmann, vd på tankesmedjan Fores med 2030-sekretariatet, i en debattartikel för Miljö & Utveckling.