nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Östersjöbönder föreslår klimatpaket

  • Annons 1

Bönder från länderna runt Östersjön har gjort gemensam sak med syfte att förbättra miljötillståndet i regionen och göra det mer attraktivt. Turist- och matleder, klimatpaket och miljörådgivningsnätverk. Det är några av förslagen som ska överlämnas till beslutsfattarna i Bryssel.

Nästa år ska EU-kommissionen presentera förslag för hur man ska få bukt med miljöproblemen i Östersjön, samt höja välståndet i och öka attraktionskraften för området.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

”Inför lagkrav för företag att respektera mänskliga rättigheter”

Vi har på uppdrag av Statskontoret utvärderat hur svensk lag lever upp till FN:s vägledande principer för företag och mänskliga rättigheter. Vår utredning visar att det finns en rad brister. Bland annat överordnas företagens vinstintresse mänskliga rättigheter, företag hålls ytterst sällan juridiskt ansvariga och kränkningar som sker utomlands prövas ytterst sällan i Sverige, skriver tre jurister som varit involverade i arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4