nr-logo

Tidningen för miljöproffs

OS i Peking nådde miljömål

  • Annons 1

Fler kollektiva transporter, reducering av luftföroreningar och förnybar energi. Det var några av de stora investeringar som Kina gjorde inför och under OS i Peking. Och många av spelens miljömål infriades, det visar en rapport som FNs miljöorgan UNEP har gjort.

Dock pekar rapporten på att mer hade kunnat göras för att engagera fler organisationer samt att minska de olympiska spelens totala koldioxidutsläpp. Utmaningen för Peking är nu att få spelens goda exempel att verka i det långa loppet. Men UNEP menar att stadens lyckade satsning innebär nyckelrekommendationer för OS i Vancouver, London och Sochi liksom för andra stora idrottsevent.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Ny handbok visar vägen till nudging

Läsvärt

Det finns en växande trend att använda små ”knuffar” för att puffa människor i den riktning man vill. Det kallas nudging eller beteendeekonomi. Nu kommer en handbok i hur det går till.

Strålsäkerhetsmyndigheten i blåsväder – sköter inte kärnkraftreaktorer som de ska

Riksrevisionen senaste granskning vittnar om brister vid tillsyn av de svenska kärnkraftreaktorerna. Bland annat utför inte Strålsäkerhetsmyndigheten systematiska riskbedömningar vid planering och prioritering av tillsynen.