nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Catrin Offerman är chefredaktör för Miljö & Utveckling.
Catrin Offerman är chefredaktör för Miljö & Utveckling.

Om eniga rivaler och att få det gjort

  • Annons 1

Det börjar på s, de flesta tycker att det är bra men har mer eller mindre talang på området. 1+1 kan bli 3 om det görs på rätt sätt. Helt klart ligger samarbete i tiden för precis som jag ofta får höra att ledningens engagemang är en kritisk framgångsfaktor för att skala upp hållbarhet, lika ofta hör jag numera samarbete och partnerskap utanför den egna organisationen som avgörande.

Några exempel på mina spaningar:

1) Jag lyssnar på Lena Ek och Åsa Romson under en debatt om Sveriges miljöpolitik. De är båda inne på att skapa ramverk och mål på klimatområdet som måste uppfyllas oavsett vem som har regeringsmakten. (Blir intressant att se om de får med sig sina kollegor!)

2) Jag lyssnar på World business council for sustainable development, WBSCDs operativa chef Peter White. Han lyfter fram samarbete som en av tre kritiska framgångsfaktorer för att kunna driva verksamheter där nio miljarder människor kan leva gott inom ramen för planetens gränser.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Snabbguide för rätt plastval

Jobbar du med förpackningar? Nu lanserar Förpacknings- och Tidningsinsamlingen ett verktyg för att stötta branschen att välja plaster som är enkla att återvinna.

En miljon elbilar kan rädda klimatet

Debatt

En miljon elbilar kan i rätt kombination med andra satsningar räcka för att skapa en helt fossilfri fordonsflotta. Vi bör göra elbilarna självkörande och dela dem via bildelningstjänster. Tillsammans med ökad kollektivtrafik, cykling och förnybar el skulle detta dessutom kunna bli billigare för samhället än dagens system, skriver Henrik Ny, universitetslektor vid Blekinge Tekniska Högskola.

Sex klimatinnovationer som stoppar uppvärmningen

En bilförsäkring som baseras på bilförarens körmönster i realtid, en tvättmaskin som gör tvättmedel och varmvatten överflödigt och alger som ger mer effektiv solenergi. Det är några av de klimatinnovationer som får WWFs utmärkelse Climate Solver 2017.