nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Olika miljöpolicys hos Vattenfall

  • Annons 1

Vattenfall satsar på förnybar energi i Sverige och Norden, men i Polen och Tyskland där de är stora energiproducenter ser strategin helt annorlunda ut. I Norden investerade Vattenfall närmare en miljard kronor i förnybar energi 2007. I Tyskland har investeringarna uteblivit helt. Här satsar bolaget på kolkraft, skriver Miljöpartiet i Sverige och Tyskland i en artikel inför Vattenfalls bolagsstämma som hölls igår.

Idag är Vattenfall Tysklands tredje och Europas fjärde största elproducent, men samtidigt som Sveriges riksdag och regering kräver att Vattenfall ska vara ledande i omställningen av förnybar och klimatvänlig energiproduktion i Sverige ställer man inga krav alls på hur bolaget ska agera utomlands, skriver miljöpartisterna.

De menar att Sveriges regering nu måste städa framför egen dörr för att kunna kräva handling av andra.

Etiketter:,

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Hemlig klimatdata försvårar omställningen

Klimatdata som inte är offentliga gör att det är svårt att diskutera vilka klimatsatsningar som är bäst. Därmed ökar risken för misstag vid den stora omställningen. Stefan Wirsenius vid Chalmers tekniska högskola är kritisk till att institut och företag inte alltid presenterar sina beräkningar.