nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Ökat intresse för etiska fonder

  • Annons 1

Framtiden ser ljus ut för investeringar i etiska fonder, enligt analysföretaget Mercer. Under 2004 var kring 93 miljarder euro placerade i etiska fonder och den siffran väntas stiga till 173 miljarder euro till 2008. Viktiga drivkrafter är ett ökat intresse från småsparare och institutioner, samt nya regler i många länder som innebär att pensionsbolag öppet ska redovisa hur de tar etisk hänsyn i sina placeringar.

– En annan viktig drivkraft är ett ökat intresse för skattelättnader på etiska fonder, något som redan finns i Holland och som vi börjat titta på även i Sverige, säger Tonika Hirdman vd för Banco Fonder.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Falska flaggor av gula västar

krönika

Miljöpolitiken är sedan länge utsatt för allsköns anklagelser. Den leder till arbetslöshet och företagsflykt, den avfolkar bygder och slår mot låginkomsttagare. Medan argumenten för miljöpolitiska beslut sedan länge står klara gör dessa motargument att miljömål sällan nås. Och nu kommer nya invändningar, under de gula västarnas falska flagg.

Koldioxidskatt för företag – men inte för privatkonsumtion

Människor från Norden och Australien ser hellre att industrin miljöbeskattas, än deras egna inköp. Störst är stödet för koldioxidskatt mot fossilindustrin. Det visar en ny studie från Göteborgs universitet.