nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Ökat intresse för etiska fonder

  • Annons 1

Framtiden ser ljus ut för investeringar i etiska fonder, enligt analysföretaget Mercer. Under 2004 var kring 93 miljarder euro placerade i etiska fonder och den siffran väntas stiga till 173 miljarder euro till 2008. Viktiga drivkrafter är ett ökat intresse från småsparare och institutioner, samt nya regler i många länder som innebär att pensionsbolag öppet ska redovisa hur de tar etisk hänsyn i sina placeringar.

– En annan viktig drivkraft är ett ökat intresse för skattelättnader på etiska fonder, något som redan finns i Holland och som vi börjat titta på även i Sverige, säger Tonika Hirdman vd för Banco Fonder.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sju nya ordförande för Sis tekniska kommittéer

Sis, Swedish Standards Institute, har 293 tekniska kommittéer som arbetar med att utveckla standarder inom allt från socialt ansvarstagande och Internet of Things. Nyligen fick sju av kommittéerna ny ordförande. Här är de.