nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Ökade miljökrav på godstransporter

Dubbelt så många speditörer har högre miljökrav på sig nu jämfört med 2007. Och godstransportköpare kan tänka sig att betala mer för miljöbättre transport, visar en attitydundersökning.

  • Annons 1

Attitydundersökningen Kombitrafiken – attityder och trender 2012 från Godstransportrådet Skåne och Blekinge visar att 86 procent av speditörerna känner att de har högre miljökrav på sig idag när det gäller transporter och transportörer idag. Dessutom visar den att 33 procent av godstransportköparna kan tänka sig att betala mer för miljövänliga transporter, men detta är inget som speditörerna känner till.

Drygt hälften av godstransportköparna har en transportpolicy och 97 procent av speditörerna har en miljöpolicy. De som inte har det är dock inte särskilt intresserade.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Ny handbok visar vägen till nudging

Läsvärt

Det finns en växande trend att använda små ”knuffar” för att puffa människor i den riktning man vill. Det kallas nudging eller beteendeekonomi. Nu kommer en handbok i hur det går till.

Strålsäkerhetsmyndigheten i blåsväder – sköter inte kärnkraftreaktorer som de ska

Riksrevisionen senaste granskning vittnar om brister vid tillsyn av de svenska kärnkraftreaktorerna. Bland annat utför inte Strålsäkerhetsmyndigheten systematiska riskbedömningar vid planering och prioritering av tillsynen.