nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Ökade miljökrav på godstransporter

Dubbelt så många speditörer har högre miljökrav på sig nu jämfört med 2007. Och godstransportköpare kan tänka sig att betala mer för miljöbättre transport, visar en attitydundersökning.

  • Annons 1

Attitydundersökningen Kombitrafiken – attityder och trender 2012 från Godstransportrådet Skåne och Blekinge visar att 86 procent av speditörerna känner att de har högre miljökrav på sig idag när det gäller transporter och transportörer idag. Dessutom visar den att 33 procent av godstransportköparna kan tänka sig att betala mer för miljövänliga transporter, men detta är inget som speditörerna känner till.

Drygt hälften av godstransportköparna har en transportpolicy och 97 procent av speditörerna har en miljöpolicy. De som inte har det är dock inte särskilt intresserade.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Branschjättar samlade för att uppnå klimatmålen

Idag överlämnade nio svenska branscher sina färdplaner för ett fossilfritt Sverige till regeringen på Rosenbad. Närings- och innovationsminister Mikael Damberg och klimatminister och vice statsminister Isabella Lövin tog emot planerna för hur klimatmålen ska uppnås till år 2045.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Ny forskning: Värmeböljor i hela Europa väntas öka

Extremt kalla vintrar, värmeböljor och torka på sommaren blev konsekvenserna för 12 000 år sedan då Golfströmmen försvagades markant. I princip skulle en liknande situation kunna inträffa i dag, enligt en ny studie som publicerats i Nature Communication.