nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Öka engagemanget med en miljöapp

Går du som miljöchef och klurar på hur du ska få igång miljöintresset hos personalen? Nu släpper Naturskyddsföreningen sin gröna guide för Android.

  • Annons 1

Den gröna guiden svarar på många frågor som den vanliga konsumenten kan ha. Vilka fiskar är okej att äta utifrån ett miljöperspektiv, vilka frukter och grönsaker har lägst miljöpåverkan och hur kör jag bil på ett bensinsnålare sätt? Tanken är att underlätta miljökloka val i vardagen.

Nu släpps guiden som app för Android och en uppdaterad version med de senaste råden om fisk och skaldjur finns nu tillgänglig för Iphone. Både är gratis och laddas hem på Itunes och Appbrain, se länkarna härintill.

– Vi vill att så många som möjligt ska kunna använda våra tips för att leva lite grönare och påverka utbudet i affärerna genom medvetna val. Iphone-appen fick ett jättebra mottagande med över 10 000 nedladdningar under första veckan. Nu känns det kul att också kunna nå ut till alla som har en Android-mobil, säger Svante Axelsson, Naturskyddsföreningens generalsekreterare.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

SIS uppdaterar standard – ska få fler kommuner att jobba med hållbar utveckling

Nu blir det enklare för kommuner, landsting och regioner att jobba med hållbar utveckling. Det ser flera svenska kommuner och Sveriges Ekokommuner till, genom att tillsammans med SIS uppdatera den svenska standarden för hållbar utveckling i kommuner, landsting och regioner (SS 854000) i enlighet med Agenda 2030.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Ny plan för att förbättra EU:s godkännandeförfarande av bekämpningsmedel

Europaparlamentet ska förbättra förtroendet för EU:s godkännandeförfarande av bekämpningsmedel. Parlamentet har bland annat enats om att allmänheten måste ha tillgång till de studier som används i processen med att godkänna bekämpningsmedel.