nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Det är fortfarande svårt att få folk att använda videomöten regelbundet, även när de har tillgång till tekniken, enlit en undersökning från Microsoft-partnern Connected Solutions. FOTO: Shutterstock

Ofta långt mellan videomöten

Det är många företag som använder videomöten, men de hålls långt ifrån så ofta som man kanske skulle kunna tro.

  • Annons 1

Videomöten brukar ses som ett verktyg för att kunna ha bra möten utan att behöva resa, vilket reducerar utsläppen från verksamheten, sparar tid för personalen och minskar kostnaderna för resor. Men när Microsoft-partnern Connected Solutions låtit intervjua amerikanska företagsanvändare om deras videomötesvanor, visar det sig fortfarande vara svårt att få folk att använda video regelbundet, även när de har tillgång till tekniken. 41 procent av de tillfrågade hade visserligen tillgång till video som ett samarbetsverktyg men av dem var det nästan sex av tio som uppgav att de hade mindre än ett videomöte i månaden.

Någon större spontanitet när det gäller videoanvändandet är det inte heller, 81 procent av användarna uppgav att merparten av de möten de deltar i är bokade i kalendern – av någon annan. Mindre än en tiondel av videoanvändarna brukar själva vara den som bokar in videomöten.

Möjligheten att vara mer mobil är ofta en av de fördelar som framhålls med möten via video, men inte heller det har gjort något stor avtryck hos användarna. Bara 19 procent av användarna ansluter till videomöten via mobila enheter. Vanligast är istället att man använder videolösningen webbgränssnitt eller företagets uc-applikation i datorn.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Sveriges landsting får 70 procent fossiloberoende personbilsflotta 2019

Miljöfordonsdiagnos nya rapport visar att Sveriges landsting beräknas nå målet 70 procent fossiloberoende personbilsflotta redan i år. Vi börjar därmed närma oss målet om att Sveriges transportsektor ska minska sin klimatpåverkan med 70 procent till år 2030.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Fiskguiden 2019: Här är fiskarna du ska låta simma vidare

WWF:s konsumentguide för fisk och skaldjur är släppt. Den vittnar bland annat om att bestånden hos 4 av 10 av våra vanligaste matfiskar inte mår bra. Miljö & Utveckling listar vilka fiskar du ska undvika i disken.