nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Det är fortfarande  svårt att få folk att använda videomöten regelbundet, även när de har tillgång till tekniken, enlit en undersökning från Microsoft-partnern Connected Solutions.
Det är fortfarande svårt att få folk att använda videomöten regelbundet, även när de har tillgång till tekniken, enlit en undersökning från Microsoft-partnern Connected Solutions. FOTO: Shutterstock

Ofta långt mellan videomöten

Det är många företag som använder videomöten, men de hålls långt ifrån så ofta som man kanske skulle kunna tro.

  • Annons 1

Videomöten brukar ses som ett verktyg för att kunna ha bra möten utan att behöva resa, vilket reducerar utsläppen från verksamheten, sparar tid för personalen och minskar kostnaderna för resor. Men när Microsoft-partnern Connected Solutions låtit intervjua amerikanska företagsanvändare om deras videomötesvanor, visar det sig fortfarande vara svårt att få folk att använda video regelbundet, även när de har tillgång till tekniken. 41 procent av de tillfrågade hade visserligen tillgång till video som ett samarbetsverktyg men av dem var det nästan sex av tio som uppgav att de hade mindre än ett videomöte i månaden.

Någon större spontanitet när det gäller videoanvändandet är det inte heller, 81 procent av användarna uppgav att merparten av de möten de deltar i är bokade i kalendern – av någon annan. Mindre än en tiondel av videoanvändarna brukar själva vara den som bokar in videomöten.

Möjligheten att vara mer mobil är ofta en av de fördelar som framhålls med möten via video, men inte heller det har gjort något stor avtryck hos användarna. Bara 19 procent av användarna ansluter till videomöten via mobila enheter. Vanligast är istället att man använder videolösningen webbgränssnitt eller företagets uc-applikation i datorn.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Snabbguide för rätt plastval

Jobbar du med förpackningar? Nu lanserar Förpacknings- och Tidningsinsamlingen ett verktyg för att stötta branschen att välja plaster som är enkla att återvinna.

  • Annonskod Huvudspalten 4

En miljon elbilar kan rädda klimatet

Debatt

En miljon elbilar kan i rätt kombination med andra satsningar räcka för att skapa en helt fossilfri fordonsflotta. Vi bör göra elbilarna självkörande och dela dem via bildelningstjänster. Tillsammans med ökad kollektivtrafik, cykling och förnybar el skulle detta dessutom kunna bli billigare för samhället än dagens system, skriver Henrik Ny, universitetslektor vid Blekinge Tekniska Högskola.

Sex klimatinnovationer som stoppar uppvärmningen

En bilförsäkring som baseras på bilförarens körmönster i realtid, en tvättmaskin som gör tvättmedel och varmvatten överflödigt och alger som ger mer effektiv solenergi. Det är några av de klimatinnovationer som får WWFs utmärkelse Climate Solver 2017.