nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Offentlig sektor ska få handlingsplan för grön it

  • Annons 1

Naturvårdsverket har fått i uppdrag av regeringen att ta fram ett förslag till en handlingsplan för it och miljö för offentlig sektor. Handlingsplanen ska ha en tydlig koppling till myndigheternas miljöledningssystem.

– It är en viktig pusselbit i arbetet för en bättre miljö genom effektivisering inom många olika områden som till exempel energi, byggande/boende samt transporter, säger infrastrukturminister Åsa Torstensson.

Senast mars 2010 ska Naturvårdsverket presentera handlingsplanens innehåll för övriga myndigheter genom ett förankringsseminarium. Uppdraget ska rapporteras senast den 30 april 2010 och genomförs i samråd med bland andra Energimyndigheten, Kammarkollegiet och e-delegationen.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

”Inför lagkrav för företag att respektera mänskliga rättigheter”

Vi har på uppdrag av Statskontoret utvärderat hur svensk lag lever upp till FN:s vägledande principer för företag och mänskliga rättigheter. Vår utredning visar att det finns en rad brister. Bland annat överordnas företagens vinstintresse mänskliga rättigheter, företag hålls ytterst sällan juridiskt ansvariga och kränkningar som sker utomlands prövas ytterst sällan i Sverige, skriver tre jurister som varit involverade i arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4