nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Nytt vindkraftverk ska monteras på NCCs tak

  • Annons 1

NCC Property Development har hittat en ny typ av vindkraftverk som kommer att monteras på taket till NCCs huvudkontor i Solna. Det som gör vindkraftverket unikt är att den opererar i relativt låga vindhastigheter, det är även litet, lätt och ljudlöst. Det är två meter högt och producerar 2,5 kilowatt vid en vindhastighet på åtta meter på sekund. Starthastigheten är på under två meter per sekund.

Jonny Hellman som är miljöchef på NCC Property Development menar att de vill utvärdera den här typen av vindkraftverk för att öka användningen av förnyelsebara energikällor och minska driftkostnaderna.

De har beviljats bygglov av Solna stad och planerar att montera verket efter sommaren.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Nobelpristagare anser att klimatmötet ska avbrytas

Båda Nobelpristagarna i ekonomi anser att det viktigaste för klimatet är att sätta igång med åtgärder som leder framåt. Nu. Handlingsförlamningen är det största problemet. Paul Romer anser att en bra start är att något större land fattar beslut om koldioxidskatt. William Nordhaus rekommenderar att klimatmötet i Katowice ajourneras och att en mindre grupp diskuterar sig fram till vilka mekanismer som kan ge resultat.

  • Annonskod Huvudspalten 4