nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Nytt vindkraftverk ska monteras på NCCs tak

  • Annons 1

NCC Property Development har hittat en ny typ av vindkraftverk som kommer att monteras på taket till NCCs huvudkontor i Solna. Det som gör vindkraftverket unikt är att den opererar i relativt låga vindhastigheter, det är även litet, lätt och ljudlöst. Det är två meter högt och producerar 2,5 kilowatt vid en vindhastighet på åtta meter på sekund. Starthastigheten är på under två meter per sekund.

Jonny Hellman som är miljöchef på NCC Property Development menar att de vill utvärdera den här typen av vindkraftverk för att öka användningen av förnyelsebara energikällor och minska driftkostnaderna.

De har beviljats bygglov av Solna stad och planerar att montera verket efter sommaren.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sju nya ordförande för Sis tekniska kommittéer

Sis, Swedish Standards Institute, har 293 tekniska kommittéer som arbetar med att utveckla standarder inom allt från socialt ansvarstagande och Internet of Things. Nyligen fick sju av kommittéerna ny ordförande. Här är de.