nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Nytt vindkraftverk ska monteras på NCCs tak

  • Annons 1

NCC Property Development har hittat en ny typ av vindkraftverk som kommer att monteras på taket till NCCs huvudkontor i Solna. Det som gör vindkraftverket unikt är att den opererar i relativt låga vindhastigheter, det är även litet, lätt och ljudlöst. Det är två meter högt och producerar 2,5 kilowatt vid en vindhastighet på åtta meter på sekund. Starthastigheten är på under två meter per sekund.

Jonny Hellman som är miljöchef på NCC Property Development menar att de vill utvärdera den här typen av vindkraftverk för att öka användningen av förnyelsebara energikällor och minska driftkostnaderna.

De har beviljats bygglov av Solna stad och planerar att montera verket efter sommaren.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Miljöstrategipriset – nu lite mindre cirkulärt

Vinnaren av Miljöstrategipriset får inte bara ära, diplom och blommor. En statyett av konstnären Helena Byström ingår också, nytt för i år är att det inte längre är ett vandringspris utan att statyetten stannar hos vinnaren. Detta gör den förstås lite mindre cirkulär – men den är fortfarande skapad av återvunnet material.

  • Annonskod Huvudspalten 4