nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Nytt vindkraftverk ska monteras på NCCs tak

  • Annons 1

NCC Property Development har hittat en ny typ av vindkraftverk som kommer att monteras på taket till NCCs huvudkontor i Solna. Det som gör vindkraftverket unikt är att den opererar i relativt låga vindhastigheter, det är även litet, lätt och ljudlöst. Det är två meter högt och producerar 2,5 kilowatt vid en vindhastighet på åtta meter på sekund. Starthastigheten är på under två meter per sekund.

Jonny Hellman som är miljöchef på NCC Property Development menar att de vill utvärdera den här typen av vindkraftverk för att öka användningen av förnyelsebara energikällor och minska driftkostnaderna.

De har beviljats bygglov av Solna stad och planerar att montera verket efter sommaren.

Etiketter:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Klimatet: Målen är tillräckliga – nu behövs verkstad

Debatten om politikens förutsättningar att hantera klimatfrågan, som Miljö & Utveckling arrangerade i Almedalen, ledde både till hetsig ordväxling och intressanta reflektioner. I panelen fanns Gunvor G Ericson, Svante Axelsson, Ludwig Bengtsson Sonesson och Mattias Goldmann. Du kan också se debatten, länk till filmen finns längst ned i texten.