nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Nytt verktyg för klimatfinansiering lanseras

Frågorna om klimatfinansiering är stora på klimatmötet i Cancún. För att hjälpa utvecklingsländerna få koll på finansieringskällor lanseras en ny webbsida.

  • Annons 1

För att utvecklingsländerna ska ha möjlighet att bekämpa klimatförändringar krävs finansiering, inspiration från goda exempel, forskningsresultat och verktyg så att de kan göra de bästa investeringarna. Igår lanserades webbsidan The Climate Finance Options, CFO, utvecklad av Världsbanken och FN:s utvecklingsprogram UNDP i nära samarbete med UNFCCC.

På sajten kan man söka efter olika finansieringsmöjligheter och se vad som krävs för att ett projekt ska ha möjlighet att söka pengar.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

”Inför lagkrav för företag att respektera mänskliga rättigheter”

Vi har på uppdrag av Statskontoret utvärderat hur svensk lag lever upp till FN:s vägledande principer för företag och mänskliga rättigheter. Vår utredning visar att det finns en rad brister. Bland annat överordnas företagens vinstintresse mänskliga rättigheter, företag hålls ytterst sällan juridiskt ansvariga och kränkningar som sker utomlands prövas ytterst sällan i Sverige, skriver tre jurister som varit involverade i arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4