nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Nytt verktyg beräknar koldioxidutsläpp

Undrar du hur mycket koldioxid ditt kontor släpper ut? Siemens lanserar en app som kan användas för att räkna ut en fastighets miljöpåverkan.

  • Annons 1

Appen kan användas för att bedöma hur mycket av byggnadens koldioxidutsläpp som kommer från den inköpta elen, naturgasen eller eldningsoljan. Användaren kan också mäta effekten av förbättringar av energieffektiviteten på årsbasis eller under hela längden av ett visst projekt.

I appen konkretiseras utsläppen genom att man ställer byggnadens energiförbrukningsdata i relation till utsläpp från ett visst antal bilar eller hur många hektar skog som krävs för att absorbera koldioxiden som byggnaden släpper ut. Resultatet kan användas för att kommunicera minskningsmål, utveckla en strategi för minskning av växthusgaser eller stödja en rad initiativ för att minska en byggnads miljöpåverkan.

Appen finns för iPhone, iPod touch och iPad med iOS 4.0 eller senare.

Taggar:,

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Sveriges ekokommuner och Kommunala miljöchefer:

Låt oss satsa på en giftfri miljö

Sveriges kommuner och regioner behöver bättre förutsättningar för att jobba med miljökvalitsmålet Giftfri miljö. Nu har organisationerna Sveriges ekokommuner och Kommunala miljöchefer skickat en gemensam skrivelse till miljö- och energidepartementet för att lyfta frågan.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Hälften av alla företag brister i förebyggande arbetsmiljöarbete

Arbetsmiljöverkets granskning av nära 1 700 arbetsplatser visar att över hälften av alla arbetsplatser brister i det förebyggande arbetsmiljöarbetet. Men inspektionerna visade även på positiva tendenser – bland annat inom detaljhandeln där många unga arbetar. 

Nytt index mäter luftkvaliteten i europas städer

Vill du veta hur ren luften är där du bor? Nu lanserar Europeiska miljöbyrån ett index som bygger på 2 000 mätstationer runt om i Europa.
– Luftutsläppen är en osynlig mördare, sade EU-kommissionär Karmenu Vella i samband med att indexet släpptes.