nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Nytt verktyg beräknar koldioxidutsläpp

Undrar du hur mycket koldioxid ditt kontor släpper ut? Siemens lanserar en app som kan användas för att räkna ut en fastighets miljöpåverkan.

  • Annons 1

Appen kan användas för att bedöma hur mycket av byggnadens koldioxidutsläpp som kommer från den inköpta elen, naturgasen eller eldningsoljan. Användaren kan också mäta effekten av förbättringar av energieffektiviteten på årsbasis eller under hela längden av ett visst projekt.

I appen konkretiseras utsläppen genom att man ställer byggnadens energiförbrukningsdata i relation till utsläpp från ett visst antal bilar eller hur många hektar skog som krävs för att absorbera koldioxiden som byggnaden släpper ut. Resultatet kan användas för att kommunicera minskningsmål, utveckla en strategi för minskning av växthusgaser eller stödja en rad initiativ för att minska en byggnads miljöpåverkan.

Appen finns för iPhone, iPod touch och iPad med iOS 4.0 eller senare.

Taggar:,

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Hög tid att satsa på förnybara förpackningar

Analys

Debatten om spridning av plast i hav och sjöar har börjat blossa upp på allvar runt om i världen. Med stor sannolikhet blir det tuffare regler kring spridning av både engångsplast och mikroplaster framöver, skriver Catrin Offerman, chefredaktör för Miljö & Utveckling.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Ny handbok visar vägen till nudging

Läsvärt

Det finns en växande trend att använda små ”knuffar” för att puffa människor i den riktning man vill. Det kallas nudging eller beteendeekonomi. Nu kommer en handbok i hur det går till.