nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Nytt pris ska stimulera innovationer

Det nya priset Venture Cups energi- och miljöpris ska sporra idéer och innovationer ur ett klimatperspektiv.

  • Annons 1

Prissumman är på 50 000 kronor och stöds av E.on. De tre nominerade i år är Efficax Energy som har utvecklat en produkt som innebär att man kan installera ett solfångarsystem till en lägre kostnad än tidigare och därmed göra dte möjligt för villaägare att räkna hem en solfångarinvestering.

Ferrocamp är en växelriktare för solceller i smarta elnät som kan göra en installation av solceller mer användbar och lönsam för elabonnenter och samtidigt resultera i bättre nätstabilitet och minskade distributionsförluster för elnätsbolagen.

Biofrigas utvecklar en anläggning för uppgradering och förvätskning av biogas med syfte att det ska bli ekonomiskt hållbart att producera biogas nära råvarukällorna vid lantbruk, avfallsstationer och reningsverk.

Den 14 juni delas priset ut.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Glad sommar!

Sommartider är semestertider. Miljö & Utvecklings webbredaktion stänger därför bevakningen för att ta sommarledigt. En riktigt skön och stärkande sommar önskar vi alla våra läsare. Vi återkommer igen den 9 augusti.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Här finns miljöjobben

Ny statistik från SCB

Miljöbranschen har växt med 5 600 jobb sedan 2004. Allra flest arbetar med avfallshantering och förnybar energi, enligt statistik från SCB.