nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Nytt nätverk för vindkraft

  • Annons 1

Göteborgsregionen får ett nytt nätverk för vindkraft, Nätverket Power Väst. Nätverket kommer att arbeta med att skynda på utvecklingen av vindkraften genom att skapa ett branschkluster av vindkraftsföretag, stärka den regionala kompetensen på alla nivåer från gymnasial utbildning till forskning om vindkraft och se till att tillståndsprövningen av vindkraftverk ska bli enklare och snabbare.

Nätverket samverkar med en rad branschorganisationer och vindkraftsföretag. Idag ingår Energimyndigheten och Västra Götalandsregionen, regeringens vindkraftsamordnare, Business Region Göteborg, Chalmers, Göteborg Energi, Innovatum och Öckerö kommun.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Nytt webbverktyg ska öka jämställdheten på arbetsplatsen

Ett forskningsprojekt vid Luleå tekniska universitet har utvecklat ett nytt webbverktyg, ”Förändringsrutan” ska hjälpa organisationer att få jämställdhetsarbetet att bli en del av den ordinarie verksamheten och det dagliga arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.