nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Nytt nätverk för Iso 26000

Att utbyta erfarenheter och bevaka den nya standarden Iso 26000. Det är tanken bakom ett nystartat Sis-nätverk.

  • Annons 1

– Det övergripande målet med det nya nätverket är att öka det sociala ansvarstagandet bland svenska företag och organisationer, säger Bengt Rydstedt, projektledare för nätverket på Swedish Standards Institute, Sis.

Hittills har nätverket 40 medlemmar, både företag och andra organisationer. Gruppen kommer både att mötas på ett diskussionsforum på nätet och via aktiviteter som workshops och föreläsningar där företagen får chans att presentera sitt eget arbete med socialt ansvarstagande. Förutom att agera kunskapsbank med erfarenhetsutbyte och omvärldsbevakning ska medlemmar kunna ta upp frågor om hur Iso 26000 ska tolkas och kopplingar med exempelvis den internationella hållbarhetsredovisningsmetoden GRI. Det som kommer fram i nätverket ska föras vidare till den internationella standardorganet Iso inför en eventuell framtida revidering.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Ny metod kan revolutionera textilåtervinning

Svenska forskare kan vara på väg att förändra tekniken för återvinning av bomull. I september står textilmassaföretaget re:newcells pilotanläggning redo för att återvinna 100 procent av förbrukade bomullsplagg. Läs mer här.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Om att hushålla med begränsade resurser

krönika

”Jättebra ansats, men helt fel!”
Professor Bergström reagerade på vårt Almedalsevent om realekonomisk redovisning. Att försöka sätta pris på de obetalda kostnader som Polarbröd orsakar hade mycket riktigt stött på problem, skriver Anna Borgeryd, chefsstrateg för Polarbrödsgruppen.