nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Nytt nätverk för grön it

It-branschen måste ta sitt miljöansvar. Det menar Dataföreningen Syd som nu startar ett nätverk för grön it.

  • Annons 1

Fokus i nätverket kommer att vara både affärsnytta och miljöhänsyn och tanken är att utbyte av erfarenheter och idéer ska stärka organisationers arbete med grön it och därigenom varumärket. Ämnen som kommer att diskuteras är bland annat grönt ledarskap inom it-branschen, miljöledningssystem och it, it som miljöteknik och miljömärkta produkter.

Nätverket vänder sig till personer inom it-branschen men också till andra yrkesroller som har intresse av grön it, däribland miljösamordnare och personalansvariga.

Den första träffen är planerad till i slutet av januari 2010.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Ny metod kan revolutionera textilåtervinning

Svenska forskare kan vara på väg att förändra tekniken för återvinning av bomull. I september står textilmassaföretaget re:newcells pilotanläggning redo för att återvinna 100 procent av förbrukade bomullsplagg. Läs mer här.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Om att hushålla med begränsade resurser

krönika

”Jättebra ansats, men helt fel!”
Professor Bergström reagerade på vårt Almedalsevent om realekonomisk redovisning. Att försöka sätta pris på de obetalda kostnader som Polarbröd orsakar hade mycket riktigt stött på problem, skriver Anna Borgeryd, chefsstrateg för Polarbrödsgruppen.