nr-logo

Tidningen för miljöproffs

FOTO: Free images

Nytt informationscentrum för hållbart byggande

Från den första januari 2018 får Sverige ett informationscentrum för hållbart byggande. Syftet är att hjälpa branschen att bygga bättre ur ett energi- och livscykelperspektiv.

  • Annons 1

Tjänsten kommer att drivas av Svensk Byggtjänst på uppdrag av Boverket. Målsättningen är att skapa en plattform dit bygg- och fastighetsbranschen vänder sig för att få information om hållbarhet när man ska renovera eller bygga nytt.

Svensk Byggtjänst kommer i samverkan med Nationellt Renoveringscentrum att bygga upp centret under hösten. Verksamheten ska vara igång i januari 2018.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Nytt webbverktyg ska öka jämställdheten på arbetsplatsen

Ett forskningsprojekt vid Luleå tekniska universitet har utvecklat ett nytt webbverktyg, ”Förändringsrutan” ska hjälpa organisationer att få jämställdhetsarbetet att bli en del av den ordinarie verksamheten och det dagliga arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.