nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Nytt forskningsprojekt om CCS ur samhällsperspektiv

  • Annons 1

En internationell forskningsgrupp vid Lunds universitet har fått i uppdrag av forskningsstiftelsen Mistra att forska om CCS ur ett samhällsperspektiv.

– Merparten om den forskning som gjorts om CCS-tekniken har varit teknisk. Vi ska studera de samhällsvetenskapliga, politiska, ekonomiska och rättsliga aspekterna, säger docenten i statsvetenskap Karin Bäckstrand som leder projektet.

Cirka 20 forskare ska ta fram en studie som överblickar de politiska och regelmässiga utmaningarna och möjligheterna. Skriften är tänkt att publiceras internationellt och preliminära resultat ska presenteras under klimattoppmötet i Köpenhamn.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Nobelpristagare anser att klimatmötet ska avbrytas

Båda Nobelpristagarna i ekonomi anser att det viktigaste för klimatet är att sätta igång med åtgärder som leder framåt. Nu. Handlingsförlamningen är det största problemet. Paul Romer anser att en bra start är att något större land fattar beslut om koldioxidskatt. William Nordhaus rekommenderar att klimatmötet i Katowice ajourneras och att en mindre grupp diskuterar sig fram till vilka mekanismer som kan ge resultat.

  • Annonskod Huvudspalten 4