nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Nytt forskningsprojekt om CCS ur samhällsperspektiv

  • Annons 1

En internationell forskningsgrupp vid Lunds universitet har fått i uppdrag av forskningsstiftelsen Mistra att forska om CCS ur ett samhällsperspektiv.

– Merparten om den forskning som gjorts om CCS-tekniken har varit teknisk. Vi ska studera de samhällsvetenskapliga, politiska, ekonomiska och rättsliga aspekterna, säger docenten i statsvetenskap Karin Bäckstrand som leder projektet.

Cirka 20 forskare ska ta fram en studie som överblickar de politiska och regelmässiga utmaningarna och möjligheterna. Skriften är tänkt att publiceras internationellt och preliminära resultat ska presenteras under klimattoppmötet i Köpenhamn.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sju nya ordförande för Sis tekniska kommittéer

Sis, Swedish Standards Institute, har 293 tekniska kommittéer som arbetar med att utveckla standarder inom allt från socialt ansvarstagande och Internet of Things. Nyligen fick sju av kommittéerna ny ordförande. Här är de.