nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Nytt forskningsprojekt om CCS ur samhällsperspektiv

  • Annons 1

En internationell forskningsgrupp vid Lunds universitet har fått i uppdrag av forskningsstiftelsen Mistra att forska om CCS ur ett samhällsperspektiv.

– Merparten om den forskning som gjorts om CCS-tekniken har varit teknisk. Vi ska studera de samhällsvetenskapliga, politiska, ekonomiska och rättsliga aspekterna, säger docenten i statsvetenskap Karin Bäckstrand som leder projektet.

Cirka 20 forskare ska ta fram en studie som överblickar de politiska och regelmässiga utmaningarna och möjligheterna. Skriften är tänkt att publiceras internationellt och preliminära resultat ska presenteras under klimattoppmötet i Köpenhamn.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Miljöstrategipriset – nu lite mindre cirkulärt

Vinnaren av Miljöstrategipriset får inte bara ära, diplom och blommor. En statyett av konstnären Helena Byström ingår också, nytt för i år är att det inte längre är ett vandringspris utan att statyetten stannar hos vinnaren. Detta gör den förstås lite mindre cirkulär – men den är fortfarande skapad av återvunnet material.

  • Annonskod Huvudspalten 4