nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Nya upphandlingskriterier på rengöringsprodukter

Miljöstyrningsrådet har uppdaterat upphandlingskriterierna för kemisk-tekniska produkter. Nu finns de på Miljöstyrningsrådets alla kravnivåer: bas-, avancerad och spjutspetsnivå.

  • Annons 1

– Vi har infört krav på olika nivåer för att användarna själva ska välja sin ambitionsnivå enligt sin verksamhet. Generellt sett ställer vi krav på egenskaper hos ämnena i produkterna. Nytt för de kemisk-tekniska kriterierna är att vi infört krav på bland annat parabener, biocider och etanol, säger Maria Azzopardi, projektledare för kemisk-tekniska produkter på Miljöstyrningsrådet.

Kriterierna har uppdaterats för att följa den nya klassificerings- och märkningslagstiftningen, CLP.

Utöver kriterierna finns motiv för varje krav och ett tillämpnigsdokument med tips om hur kriterierna kan användas. På hemsidan finns även ett svarsformulär som ska göra det enklare för leverantören att svara och ger upphandlaren en överblick över verifikaten som bevisar att kraven är möjliga att följa upp.

– Många av dessa krav är ganska komplicerade med mycket kemi på detaljnivå, men vi finns tillgängliga och svarar gärna på frågor genom vår rådgivning, säger Maria Azzopardi.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Glad sommar!

Sommartider är semestertider. Miljö & Utvecklings webbredaktion stänger därför bevakningen för att ta sommarledigt. En riktigt skön och stärkande sommar önskar vi alla våra läsare. Vi återkommer igen den 9 augusti.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Här finns miljöjobben

Ny statistik från SCB

Miljöbranschen har växt med 5 600 jobb sedan 2004. Allra flest arbetar med avfallshantering och förnybar energi, enligt statistik från SCB.