nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Nya upphandlingskriterier för resor

Nu finns upphandlingskriterier för resetjänster. De ger även vägledning för upphandling av klimatkompensation.

  • Annons 1

Det är Miljöstyrningsrådet som har tagit fram de nya miljökriterierna. De omfattar totalt sex olika typer av resetjänster: resebyrå, buss, taxi, hyrbil, flyg samt hotell- och konferenstjänster.

Kriterierna tar sikte på dels att minska de klimatpåverkande utsläppen från resor, dels att effektivisera användningen av tjänsterna. Därtill ställs krav på miljöstatistik för att de som upphandlar ska få information om hur deras resande påverkar miljö och klimat.

I kriterierna finns också riktlinjer för upphandling av klimatkompensation.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

”Inför lagkrav för företag att respektera mänskliga rättigheter”

Vi har på uppdrag av Statskontoret utvärderat hur svensk lag lever upp till FN:s vägledande principer för företag och mänskliga rättigheter. Vår utredning visar att det finns en rad brister. Bland annat överordnas företagens vinstintresse mänskliga rättigheter, företag hålls ytterst sällan juridiskt ansvariga och kränkningar som sker utomlands prövas ytterst sällan i Sverige, skriver tre jurister som varit involverade i arbetet.