nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Nya regler kring kemiska produkter

Från den 15 juni 2015 ska alla kemiska blandningar klassificeras, märkas och förpackas enligt EU:s CLP-förordning. Det innebär att många produkter på EU-marknaden måste uppdateras med ny information.

  • Annons 1

Det är ett relativt stort antal produkter som måste märkas om för att uppfylla de nya kraven, rapporterar Kemikalieinspektionen, bland annat färger, rengöringmedel och industriblandningar. Den som är tillverkare eller importör kan behöva klassificera om och uppdatera produkternas märkningar och distributörer och handel är ansvariga för att märkningarna är korrekta. Produkter som redan är ute i handeln får fortsätta att säljas fram till den 1 juni 2017.

Här kan du läsa mer

 

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Falska flaggor av gula västar

krönika

Miljöpolitiken är sedan länge utsatt för allsköns anklagelser. Den leder till arbetslöshet och företagsflykt, den avfolkar bygder och slår mot låginkomsttagare. Medan argumenten för miljöpolitiska beslut sedan länge står klara gör dessa motargument att miljömål sällan nås. Och nu kommer nya invändningar, under de gula västarnas falska flagg.

Koldioxidskatt för företag – men inte för privatkonsumtion

Människor från Norden och Australien ser hellre att industrin miljöbeskattas, än deras egna inköp. Störst är stödet för koldioxidskatt mot fossilindustrin. Det visar en ny studie från Göteborgs universitet.