nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Nya regler kring kemiska produkter

Från den 15 juni 2015 ska alla kemiska blandningar klassificeras, märkas och förpackas enligt EU:s CLP-förordning. Det innebär att många produkter på EU-marknaden måste uppdateras med ny information.

  • Annons 1

Det är ett relativt stort antal produkter som måste märkas om för att uppfylla de nya kraven, rapporterar Kemikalieinspektionen, bland annat färger, rengöringmedel och industriblandningar. Den som är tillverkare eller importör kan behöva klassificera om och uppdatera produkternas märkningar och distributörer och handel är ansvariga för att märkningarna är korrekta. Produkter som redan är ute i handeln får fortsätta att säljas fram till den 1 juni 2017.

Här kan du läsa mer

 

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

”Sverige kan bli det klimatmässiga föredöme som omvärlden behöver”

Mattias Goldmann om 73-punktsöverenskommelsen:

Förutsättningarna för att nå klimatmålen till år 2030 förbättras kraftigt med 73-punktsöverenskommelsen mellan socialdemokraterna, centerpartiet, liberalerna och miljöpartiet. Men de viktigaste punkterna behöver konkretiseras och utformas så att de ger maximal klimatnytta, skriver Mattias Goldmann, vd på tankesmedjan Fores med 2030-sekretariatet, i en debattartikel för Miljö & Utveckling.