nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Nya regler för växtskyddsmedel

  • Annons 1

EU kommer att se över sina regler för växtskyddsmedel, rapporterar Kemikalieinspektionen. De nordiska och baltiska länderna har lämnat in ett gemensamt förslag om att substitutionsprincipen ska läggas in i direktivet, det vill säga att skadliga medel måste ersättas av mindre farliga om det finns alternativ. Förhandlingar om de nya reglerna kommer att ske under hösten.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Falska flaggor av gula västar

krönika

Miljöpolitiken är sedan länge utsatt för allsköns anklagelser. Den leder till arbetslöshet och företagsflykt, den avfolkar bygder och slår mot låginkomsttagare. Medan argumenten för miljöpolitiska beslut sedan länge står klara gör dessa motargument att miljömål sällan nås. Och nu kommer nya invändningar, under de gula västarnas falska flagg.

Koldioxidskatt för företag – men inte för privatkonsumtion

Människor från Norden och Australien ser hellre att industrin miljöbeskattas, än deras egna inköp. Störst är stödet för koldioxidskatt mot fossilindustrin. Det visar en ny studie från Göteborgs universitet.