nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Nya produktkrav inom ekodesign

  • Annons 1

Ekodesignarbetet inom EU leder nu till fler produktkrav. Produkter som ligger för omröstning i vår är bland andra elmotorer, tv-apparater och diskmaskiner. Det var beskedet när Energimyndigheten höll presseminarium på fredagen.

Troligtvis kommer också förslaget om utvidgning till energirelaterade produkter att antas under året. Som exempel på energirelaterade produkter är fönster och kranar.

Produkter för omröstning våren 2009

* Elmotorer 11 mars

* Kylar och frysar (även märkning) 13 mars

* Tv (även märkning 17 mars

* Cirkulationspumpar 27 mars

* Diskmaskiner (även märkning) 30 mars

* Tvättmaskiner (även märkning) 31 mars

* Varmvattenberedare (även märkning) troligtvis i april

Även: Värmepannor, luftkonditionering, datorer och it, pumpar, fläktar, torktumlare, avancerade digitalboxar, fastbränslepannor, kylar och frysar för kommersiellt bruk med flera.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Vegetariskt valgodis från Alliansen

Alliansens förslag till klimat- och miljöpolitik domineras av morötter, alltså stöd av olika slag, som bonus för miljöbilar. Därmed har Moderaternas politik fått stort genomslag. Med ett grönt spår för företagande, får även Centerpartiets politik genomslag, medan några av Liberalernas och Kristdemokraternas hjärtefrågor fått stryka på foten.