nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Nya kriterier för grön byggupphandling

  • Annons 1

Inom kort publicerar Miljöstyrningsrådet uppdaterade kriterier för miljöanpassad upphandling av byggentreprenader för nybyggnad av flerbostadshus.

De nya kriterierna ska vara enklare att använda än de tidigare och därför bli ett användbart redskap för offentliga inköpare i frågor som energieffektivitet och minimerad miljöpåverkan från material och avfall. Kriterierna kommer att följas av miljökrav även inom byggentreprenader för ombyggnad och nybyggnad av lokaler.

Senast den första oktober ska kriterierna ligga uppe på Miljöstyrningsrådets sajt.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sju nya ordförande för Sis tekniska kommittéer

Sis, Swedish Standards Institute, har 293 tekniska kommittéer som arbetar med att utveckla standarder inom allt från socialt ansvarstagande och Internet of Things. Nyligen fick sju av kommittéerna ny ordförande. Här är de.