nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Nya krav på företag som arbetar med f-gaser

  • Annons 1

De krav som tidigare gällt för svenska företag som hanterar flourerade växthusgaser anpassas nu till gällande EU-regler. Tidigare skulle företag inom kyl- och värmeområdet vara ackrediterade, men nu ställs endast krav på certifiering. En annan förändring är att alla anställda nu måste vara certifierade, jämfört med de gamla reglerna som endast krävde att arbetsledare skulle vara det.

Anpassningen till EU-förordningen påverkar även andra branscher, om än i mindre utsträckning. Företag inom brandskyddsområdet har tidigare haft ett frivilligt certifieringssystem, något som nu blir obligatoriskt. Även för dem som jobbar med högspänning gäller nu formella krav på certifiering.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sju nya ordförande för Sis tekniska kommittéer

Sis, Swedish Standards Institute, har 293 tekniska kommittéer som arbetar med att utveckla standarder inom allt från socialt ansvarstagande och Internet of Things. Nyligen fick sju av kommittéerna ny ordförande. Här är de.