nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Nya hedersdoktorer vid Chalmers

  • Annons 1

I år har fyra nya hedersdoktorer utsetts vid Chalmers tekniska högskola. Astronomi, hållbart byggande, uppfinningar och skeppsteknik är de ämnen som blivit uppmärksammade. De fyra som utsetts är Marie Rådbo, Anna-Greta Hestnes, Hans Wallstén och Olle Thomsson. Anna-Greta Hestnes, professor vid Norges Tekniskt-Naturvetenskapliga Universitet i Trondheim, är verksam inom områdena energisnålt byggande och solenergiteknik för hållbar utveckling. Med motiveringen att hon är en viktig tillgång för Chalmers genom sin erfarenhet och sitt kontaktnät får Anna-Greta Hestnes motta utmärkelsen. Anna-Greta Hestnes har varit engagerad i utformningen av Chalmers miljöprofessur i uthålligt samhällsbyggande och har också tagit initiativet till ett svensk-norskt samarbete i form av ett masterprogram i hållbart byggande på Chalmers.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Kemikalieinspektionen försvarar beslut om bekämpningsmedel

Myndigheten försvarar det kritiserade beslutet om att tillåta växtskyddsmedlet Gaucho i sockerbetsodlingar. Dispensen för medlet som innehåller neonikotinoider gäller i fyra månader under våren 2019 och kan skada bin.

  • Annonskod Huvudspalten 4