nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Nya hedersdoktorer vid Chalmers

  • Annons 1

I år har fyra nya hedersdoktorer utsetts vid Chalmers tekniska högskola. Astronomi, hållbart byggande, uppfinningar och skeppsteknik är de ämnen som blivit uppmärksammade. De fyra som utsetts är Marie Rådbo, Anna-Greta Hestnes, Hans Wallstén och Olle Thomsson. Anna-Greta Hestnes, professor vid Norges Tekniskt-Naturvetenskapliga Universitet i Trondheim, är verksam inom områdena energisnålt byggande och solenergiteknik för hållbar utveckling. Med motiveringen att hon är en viktig tillgång för Chalmers genom sin erfarenhet och sitt kontaktnät får Anna-Greta Hestnes motta utmärkelsen. Anna-Greta Hestnes har varit engagerad i utformningen av Chalmers miljöprofessur i uthålligt samhällsbyggande och har också tagit initiativet till ett svensk-norskt samarbete i form av ett masterprogram i hållbart byggande på Chalmers.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Regeringen skärper målen för användning av växtskyddsmedel

Regeringen har beslutat om en reviderad handlingsplan för hållbar användning av växtskyddsmedel. Bland annat sätter regeringen ett nytt mål om att skydda pollinerande insekter.