nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Nya hedersdoktorer vid Chalmers

  • Annons 1

I år har fyra nya hedersdoktorer utsetts vid Chalmers tekniska högskola. Astronomi, hållbart byggande, uppfinningar och skeppsteknik är de ämnen som blivit uppmärksammade. De fyra som utsetts är Marie Rådbo, Anna-Greta Hestnes, Hans Wallstén och Olle Thomsson. Anna-Greta Hestnes, professor vid Norges Tekniskt-Naturvetenskapliga Universitet i Trondheim, är verksam inom områdena energisnålt byggande och solenergiteknik för hållbar utveckling. Med motiveringen att hon är en viktig tillgång för Chalmers genom sin erfarenhet och sitt kontaktnät får Anna-Greta Hestnes motta utmärkelsen. Anna-Greta Hestnes har varit engagerad i utformningen av Chalmers miljöprofessur i uthålligt samhällsbyggande och har också tagit initiativet till ett svensk-norskt samarbete i form av ett masterprogram i hållbart byggande på Chalmers.

Etiketter:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Analys: Vem får stämma EU för otillräckliga klimatmål?

EU:s klimatmål är otillräckliga, menar en samisk ungdomsorganisation och ett flertal personer som berörs av klimatförändringar världen över. EU-domstolen har dock beslutat att avvisa deras talan och därmed inte pröva frågan i sak. JP Infonets redaktör och jurist Fanny Vesterberg analyserar talesrättsreglerna.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Energimyndigheten – lyft fram energirådgivningen!

Debatt

Rådgivning i energifrågor, så kallade EKR-verksamheter, behöver visa att de finns och därför bland annat öka synligheten på sociala medier. Energimyndigheten bör också lyfta fram rådgivningen gentemot andra myndigheter. Det menar Are Kjeang, universitetsadjunkt, Karlstads universitet, i en debattartikel hos Miljö & Utveckling.