nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Foto: GRI

Nya GRI-riktlinjer på gång

Många företag hållbarhetsredovisar enligt riktlinjer från Global Reporting Initiative. Nu är en ny version på gång, som ska få större fokus på integrerad rapportering.

  • Annons 1

Snart sätter arbetet med att ta fram uppdaterade GRI-riktlinjer igång. De får namnet GRI G4 Reporting Guidelines och förväntas bli färdiga till slutet av 2012. Ett av huvudmålen med de nya riktlinjerna blir att harmonisera ESG-frågorna, alltså miljö, sociala frågor och företagsstyrning samt hållbarhetsredovisning världen över. GRI vill även att de nya riktlinjerna ska vara till hjälp för företag som förbereder integrerad rapportering som baseras på ramverket som just nu tas fram av nya International Integrated Reporting Committee, IIRC. Integrerad rapportering innebär att man integrerar hållbarhetsredovisningen och den vanliga årsredovisningen.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Nytt webbverktyg ska öka jämställdheten på arbetsplatsen

Ett forskningsprojekt vid Luleå tekniska universitet har utvecklat ett nytt webbverktyg, ”Förändringsrutan” ska hjälpa organisationer att få jämställdhetsarbetet att bli en del av den ordinarie verksamheten och det dagliga arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.