nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Foto: GRI

Nya GRI-riktlinjer på gång

Många företag hållbarhetsredovisar enligt riktlinjer från Global Reporting Initiative. Nu är en ny version på gång, som ska få större fokus på integrerad rapportering.

  • Annons 1

Snart sätter arbetet med att ta fram uppdaterade GRI-riktlinjer igång. De får namnet GRI G4 Reporting Guidelines och förväntas bli färdiga till slutet av 2012. Ett av huvudmålen med de nya riktlinjerna blir att harmonisera ESG-frågorna, alltså miljö, sociala frågor och företagsstyrning samt hållbarhetsredovisning världen över. GRI vill även att de nya riktlinjerna ska vara till hjälp för företag som förbereder integrerad rapportering som baseras på ramverket som just nu tas fram av nya International Integrated Reporting Committee, IIRC. Integrerad rapportering innebär att man integrerar hållbarhetsredovisningen och den vanliga årsredovisningen.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Ny metod kan revolutionera textilåtervinning

Svenska forskare kan vara på väg att förändra tekniken för återvinning av bomull. I september står textilmassaföretaget re:newcells pilotanläggning redo för att återvinna 100 procent av förbrukade bomullsplagg. Läs mer här.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Om att hushålla med begränsade resurser

krönika

”Jättebra ansats, men helt fel!”
Professor Bergström reagerade på vårt Almedalsevent om realekonomisk redovisning. Att försöka sätta pris på de obetalda kostnader som Polarbröd orsakar hade mycket riktigt stött på problem, skriver Anna Borgeryd, chefsstrateg för Polarbrödsgruppen.