nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Nya förutsättningar för hållbart företagande

De sällsynta jordartsmetallerna har stor betydelse för en grön utveckling, men priserna skenar och tillgången är inte säkrad. Det är en av flera avgörande faktorer för ett hållbart företagande, visar en ny undersökning.

  • Annons 1

Den årliga rapporten Energy & Resources Predictions 2012 från Deloitte visar att de sällsynta metallerna är grundbultar i en grön ekonomi då de används för produktion av bland annat vindkraftverk, batterier i elfordon och ny slags belysning. Priserna har dock gått i taket och oro över tillgången på metallerna finns. Ytterligare en avgörande fråga för hållbart företagande är vattentillgången. Akut vattenbrist råder periodvis i vissa delar av världen och investerare och företag identifierar vatten som en av hörnstenarna i affärsstrategierna.

Deloitte konstaterar att det finns goda tillväxtmöjligheter för svenska företag som fokuserar på exempelvis vattenrening och avsaltning.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4