nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Nya ekodesignkrav för cirkulationspumpar

  • Annons 1

En energibesparing lika stor som Irlands årliga elförbrukning. Det är det förväntade resultatet av de nya ekodesignkraven på cirkulationspumpar som ekodesignkommittén nu har beslutat om. Kraven gäller fristående cirkulationspumpar på 1-2500 watt och innebär bland annat att pumparna måste uppfylla minimikrav på energieffektivitet. Från 2015 ska kraven även gälla de pumpar som är inbyggda i värmepannor och värmepumpar.

Förslaget ska nu ses över av ministerrådet och EU-parlamentet och sedan antas av kommissionen. Om det godkänns börjar de första kraven att gälla från och med den 1 januari 2013 i hela EU.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sju nya ordförande för Sis tekniska kommittéer

Sis, Swedish Standards Institute, har 293 tekniska kommittéer som arbetar med att utveckla standarder inom allt från socialt ansvarstagande och Internet of Things. Nyligen fick sju av kommittéerna ny ordförande. Här är de.